Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Ministerul Justiţiei nu a trimis la Guvern proiectul de majorare a salariilor. "Încă o bilă neagră pentru Tudorel Toader"

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că Ministerul Justiţiei nu a trimis la Guvern proiectul de mărire a salariilor, situaţie în care ordonanţa nu va fi adoptată în şedinţa de miercuri.

431 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Ministerul Justiţiei nu a trimis la Guvern proiectul de majorare a salariilor. "Încă o bilă neagră pentru Tudorel Toader"

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Ministerul Justiţiei nu a trimis la Guvern proiectul de majorare a salariilor. "Încă o bilă neagră pentru Tudorel Toader"

"De la Guvern aflăm că Ministerul Justiţiei nu a transmis proiectul cu majorarea salariilor agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, drept urmare acesta nu va intra în sedinţa de Guvern de azi. Asta, în pofida faptului că ministrul Justiţiei a confirmat ieri că totul este în ordine. Încă o bilă neagră pentru Tudorel Toader", transmite FSANP.

La începutul săptămânii, sindicaliştii anunţau că ordonanţa de urgenţă va intra pe ordinea de zi a Guvernului de săptămâna aceasta, publicând proiectul.

Documentul prevede creşterea cu 10% a salariilor angajaţilor sistemului penitenciar începând cu luna octombrie.

"După alineatul (7) al articolului II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal- bugetare, se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins: (8) Prevederile alin. (5) si (7) se aplica în mod corespunzator şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciar", se arată în documentul publicat de FSANP.

Alineatele (5) şi (7) prevăd creşterea salariilor cu 10% în MAI, începând cu 1 octombrie.

Majorarea salariului de funcţie al funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare cu 10% conduce la un impact suplimentar lunar pentru aceştia de 3.750 mii lei (3.750.000 lei).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici