Felix Bănilă, după ce Iohannis i-a cerut să demisioneze: Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal. Demisia nu poate fi expresia unei simple porniri

Felix Bănilă a precizat că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a preşedintelui Klaus Iohannis şi se va consulta cu colegii şi cu şeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal. Şeful DIICOT spune că demisia nu poate fi expresia unei simple „porniri”.

2821 afișări
Imaginea articolului Felix Bănilă, după ce Iohannis i-a cerut să demisioneze: Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal. Demisia nu poate fi expresia unei simple porniri

Felix Bănilă, după ce Iohannis i-a cerut demisia: Voi trata cu maximă seriozitate

„Demisia este un act unilateral de voinţa, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate”, transmite Felix Bănilă, printr-un comunicat de presă.

Şeful DIICOT mai menţionează că instituţiile sunt formate din oameni, însă demisia sa, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecinţe, „până la instabilitate”.

„Eu nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, intr-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”, mai punctează Felix Bănilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

Şeful statului a condamnat şi modul în care a fost tratată familia Melencu.

Taguri:
diicot,
bănilă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici