Femeia accidentată de fostul prefect de Cluj va mai rămâne internată zece zile

Femeia accidentată de fostul prefect de Cluj Călin Platon a fost operată la picior şi va trebui să mai stea în spital aproximativ zece zile, astfel că ar putea lipsi de la înmormântarea fiului său, programată miercuri, la un cimitir din Cluj-Napoca.

23 afișări
Imaginea articolului Femeia accidentată de fostul prefect de Cluj va mai rămâne internată zece zile

Femeia accidentată de fostul prefect de Cluj va mai rămâne internată zece zile (Imagine: Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Octavian Fodor" - de care aparţine Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din Cluj-Napoca - Mihai Mleşniţe, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că femeia, Ioana Jakab, va avea nevoie de cinci-şase luni de recuperare pentru a putea merge normal.

"Pacienta accidentată pe trecerea de pietoni a fost operată luni şi va mai trebui să stea circa zece zile internată în spital. În prezent, este internată la Terapie Intensivă la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie. Recuperarea în acest caz, cu fractură deschisă la gamba dreaptă şi la metatarsiene, este de durată şi va avea nevoie de cinci-şase luni până va merge normal, dacă nu vor apărea complicaţii", a spus Mleşniţe.

Întrebat în ce măsură femeia ar putea părăsi clinica pentru a putea participa la înmormântarea fiului său de trei luni, mort în urma accidentului rutier, Mleşniţe a spus că aceasta nu se poate deplasa.

"Nu se poate deplasa şi nu cred că se pune această problemă", a spus el.

Surse din cadrul familiei au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că înmormântarea băieţelului de trei luni, fiul Ioanei Jakab, va avea loc, miercuri la prânz, în Cimitirul Mănăştur din Cluj-Napoca, unde ar putea fi prezenţi doar tatăl copilului, Sandor Jakab, rudele şi vecinii.

Accidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 19.00, pe Bulevardul 1 Decembrie din cartierul Grigorescu din municipiul Cluj-Napoca.

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina o femeie şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul, care a avut loc pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor - o femeie în vârstă de 32 de ani, care traversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni.

În urma accidentului, atât femeia, cât şi copilul acesteia au fost duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj-Napoca. Micuţul, care a suferit traumatisme intracraniene extrem de grave, a fost operat sâmbătă la Clinica de Pediatrie, după care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie.

Duminică, bebeluşul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca spunând că şansele de supravieţuire ale acestuia erau ca şi inexistente.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că în urma cercetărilor făcute în acest caz s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată.

"În urma cercetărilor s-a constatat că Platon avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", preciza Pop.

Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Iniţial, Poliţia a deschis pe numele lui Călin Platon dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă, iar în urma decesului micuţului a fost completată încadrarea juridică. Astfel, Platon este acuzat, pe lângă vătămare corporală gravă din culpă, şi de ucidere din culpă, dar şi de conducere pe drumurile publice având permisul suspendat.

Luni, fostul prefect a fost audiat timp de două ore şi jumătate la sediul Poliţiei Rutiere Cluj, iar în urma audierilor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunerea de arestare preventivă. În timpul audierilor de la Parchet, avocatul lui Platon, Tiberiu Ban, a depus o contestaţie faţă de ordonanţa de reţinere, aceasta fiind însă respinsă de procurori.

După opt ore de audieri, Platon a fost prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca, instanţă care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele său, el declarând recurs.

Călin Platon declara că a fost "orbit de soare" în momentul producerii accidentului şi că a văzut "foarte târziu" cele două victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze. El spunea că nu a avut viteză, dar că acest lucru urmează să se stabilească în urma expertizei care va fi făcută în acest caz.

"Consider că nu am avut viteză, dar expertiza o va spune. În schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus. I-am văzut, din cauza orbirii, foarte târziu şi nu am frânat", afirma Platon.

În ceea ce priveşte dovada care înlocuia permisul de conducere suspendat, dovadă care era expirată, fostul prefect a spus că la mijloc a fost "o confuzie de dată" pe care el a făcut-o.

Platon a fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar în prezent este inspector guvernamental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici