Femeia care face milioane de euro din pariuri. A început cu bani împrumutaţi şi nu are remuşcări că ruinează alţi oameni

În Marea Britanie, o singură câştigă mai mult decât cei 100 de directori executivi ai marilor companii listate din ţară la un loc şi încasează de 2.360 de ori mai mult în fiecare lună decât prim-ministrul Boris Johnson. Toate acestea datorită unui viciu: pariurile sportive.

8277 afișări
Imaginea articolului Femeia care face milioane de euro din pariuri. A început cu bani împrumutaţi şi nu are remuşcări că ruinează alţi oameni

Denise Coates

Denise Coates, 54 de ani, este şefa agenţiei Bet365, o companie online prin care poţi paria pe orice. Ea a fost cea care a fondat-o împreună cu tatăl şi fratele ei, a cumpărat domeniul de pe eBay cu 20.000 de lire sterline folosind bani împrumutaţi.

Familia Coates valorează acum aproximativ 6,8 miliarde de lire sterline (aproape 8 miliarde de euro), iar doamna Denise este a 5-a cea mai bogată femeie din Marea Britanie, după Marit şi Kirsten Rausing, Charlene de Carvalho-Heineken şi Kirsty Bertarelli. Dar persoanele de dinaintea ei au moştenit banii, în timp ce ea şi-a făcut toţi banii singură.

Pe lângă salariul pe care şi l-a acordat şi dividendele pe acţiunile companiei, Denise Coates a primit 1,3 miliarde de lire sterline din 2016. Între aprilie 2019 şi martie 2020, a câştigat echivalentul a 1,3 milioane de lire pe zi, egal cu 54.000 de lire (62.000 de euro) pe oră.

Mamă a 5 copii, dintre care 4 fete adoptate de la aceeaşi familie, Denise a lucrat încă din adolescenţă şi şi-a ajutat tatăl, fiu de miner, care a făcut avere în afacerea restaurantelor pe stadioanele sportive. 

Mizează pe ruinarea altora

Nu există prea multe de care să te mândreşti într-o activitate care speculează dependenţa de jocuri de noroc, o boală care îi determină pe mulţi oameni să se ruineze la pariuri. Coates a primit multe critici, pentru că a donat doar 868.000 de lire sterline către GambleAware, o asociaţie angajată în tratarea dependenţilor de jocuri de noroc. 

Denise Coates nu are sentimente de vinovăţie faţă de modul cum şi-a făcut averea şi crede că îşi face datoria rămânând să plătească taxe în Marea Britanie, în loc să mute compania într-un paradis fiscal, aşa cum fac mulţi alţii.

Cu marjele sale imense de profit, Denise duce o viaţă normală. Singurul capriciu este vila mare de cristal care se construieste şi pe care, spune ea, puteţi paria că va fi cel mai frumos conac construit în ultimii ani în Marea Britanie, scrie playresponsibly.ro.

La noi, Bet365 a pierdut licenţa. În 2015, Bet365 a primit interdicţie din partea ONJN de a mai funcţiona pe teritoriul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici