Femeia care spune că e fiica lui Păunescu cere anularea numelui tatălui actual din certificatul său

Dezbaterile în procesul în care Andreea Mihaela Bîrlea, care susţine că Adrian Păunescu ar fi tatăl ei biologic a fost suspendat până la soluţionarea unui alt dosar în care femeia cere anularea numelui actualului său tată din certificatul de naştere.

809 afișări
Imaginea articolului Femeia care spune că e fiica lui Păunescu cere anularea numelui tatălui actual din certificatul său

Femeia care spune că e fiica lui Păunescu cere anularea numelui tatălui actual din certificatul său (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Dosarul în care Andreea Bîrlea a depus o contestaţie prin care cere negarea paternităţii tatălui din certificatul de naştere se dezbate la Judecătoria Sectorului 3.

Procedura este una standard în cazurile de acest gen, deoarece în certificatul de naştere nu pot fi menţionate două persoane ca "tată" sau "mamă", fapt care nu este posibil nici biologic.

Până la o soluţie definitivă în acest proces, dosarul de la Judecătoria Sectorului 1 în care femeia cere stabilirea paternităţii faţă de ea a lui Adrian Păunescu a fost suspendat.

Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Registratura Secţiei a II-a Penală din cadrul Tribunalului Bucureşti, susţine că şi mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, şi Păunescu erau fiecare căsătoriţi la momentul la care au avut legătura amoroasă.

Femeia solicită ca, pe baza probelor pe care ea le va propune şi administra în cursul procesului şi "în contradictoriu cu autoritatea tutelară Sector 1 Bucureşti", instanţa să dispună "tăgada paternităţii defunctului Nicolae Bîrlea ce apare ca fiindu-i tată în certificatul de naştere" şi "stabilirea paternităţii faţă de ea a defunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie".

În acţiunea deschisă, ea cere "chemarea în judecată şi la interogatoriu" a copiilor poetului Adrian Păunescu, respectiv Ana Maria, Ioana şi Andrei Păunescu, precum şi a soţiei acestuia, Carmen.

În motivarea celor solicitate de ea, femeia arată că între mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea şi Adrian Păunescu "a existat o legătură de dragoste extraconjugală din care am rezultat eu", femeia precizând că ambii erau căsătoriţi la acea vreme, acesta fiind şi motivul pentru care presupusa fiică a lui Păunescu a primit numele de Bîrlea.

"Situaţia a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită poziţiei sociale a tatălui meu biologic. Acesta a decedat în 5 noiembrie, lăsând ca moştenitori pe Ana Maria, Ioana şi Andrei Păunescu, precum şi pe Carmen Păunescu", se mai arată în acţiunea depusă la instanţă.

În final aceasta arată că îşi va susţine solicitările cu acte, înscrisuri, martori şi cu un test ADN.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti în 10 noiembrie 2010, la trei zile după ce Adrian Păunescu a fost înhumat.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă în 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Prima soţie a poetului, Constanţa Buzea, scria că Adrian Păunescu ar fi avut două fete gemene dintr-o relaţie cu o altă femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată.

"Câteva luni după naşterea Ioanei (prima fiică a cuplului Adrian Păunescu - Constanţa Buzea, n.r.), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene", a scris Constanţa Buzea.

"Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase mânuţele şi genunchii, între păpuşi şi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ. Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu năşteam în iunie, ea în septembrie. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani", mai scrie Constanţa Buzea.

Pe de altă parte, Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existenţa unui copil din flori, a cărui situaţie legală nu a elucidat-o, însă, niciodată. "N-am elucidat-o pentu că fiinţa despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport, poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile", spunea Păunescu atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici