Femeia de 240 kilograme care a născut joi, supravegheată la Terapie Intensivă

Femeia de 240 de kilograme care a născut, în urmă cu o zi, la Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) şi fetiţa ei se simt bine, sunt stabile, dar mama este încă la Terapie Intensivă, sub atentă monitorizare, deoarece riscurile nu sunt încă eliminate.

41 afișări
Imaginea articolului Femeia de 240 kilograme care a născut joi, supravegheată la Terapie Intensivă

Femeia de 240 kilograme care a născut joi, supravegheată la Terapie Intensivă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că atât mama, cât şi bebeluşul sunt bine. Fetiţa este la Secţia Neonatologie, iar mama la cea de Terapie Intensivă, unde este supravegheată atent de medici.

Aceştia spuneau, în urmă cu o zi, că pe lângă obezitate, femeia are hipertensiune arterială, hipotiroidie şi sindormul cushing (anomalie rara care apare atunci cand organismul este expus la o cantitate mult prea mare a unui hormon, numit cortizol - n.r.). Printre riscurile existente se numără trombo-flebită şi embolie pulmonară. De asemenea, următoarele două luni rămân critice.

Femeia de 240 de kilograme a născut, joi dimineaţă, prin cezariană, medicii optând pentru această variantă, deoarece ritmul cardiac al fătului scăzuse.

După ce au apărut modificări în ritmul cardiac al copilului, medicii au decis să intervină de urgenţă, astfel că fetiţa s-a născut cu două săptămâni mai devreme. Copilul, care are o greutate de 2,9 kilograme, a primit la naştere, nota 7 - 8.

Bogdan Popescu a declarat, joi, că riscul de obezitate se moşteneşte, în general, dar faptul că micuţa a avut la naştere o greutate normală, poate să însemne că acest risc este mai mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici