Femeie protestatar, dosar penal pentru instigare din cauza unei postări online

O femeie s-a ales cu dosar penal pentru instigare la infracţiuni după ce a scris pe Facebook, duminică, faptul că nu e normal ca poliţiştii să iasă în stradă cu arma în timpul protestelor.

1636 afișări
Imaginea articolului Femeie protestatar, dosar penal pentru instigare din cauza unei postări online

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 18 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de „instigarea publică la săvârşirea de infracţiuni”.

Practic, ea a postat pe Facebook un mesaj despre care poliţiştii spun că instigă la săvârşirea de infracţiuni.

„Dacă în democracţie, la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim că iasă şi poporul cu cocktailul?”, este o parte din mesajul scris pe femeie pe Facebook, mesajul fiind intens distribuit pe Facebook, duminică seara.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, a fost identificată persoana care administrează contul de Facebook, femeia fiind cunoscută pentru activitatea sa la protestele din Capitală.

În urma relaţionării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani.

Astfel, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 13 Poliţie, aceasta a fost condusă la sediul subunităţii de poliţie, pentru audiere.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul Penal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici