Femeile care suferă abuzuri sexuale, de şapte ori mai predispuse să încerce să-şi ia viaţa

Femeile care suferă abuzuri domestice sunt de trei ori mai predispuse decât semenii lor să încerce să-şi ia viaţa, arată un nou studiu. Cele care au suferit abuzuri sexuale au un risc şi mai mare de sinucidere şi sunt de şapte ori mai predispuse să încerce să-şi pună capăt zilelor.

220 afișări
Imaginea articolului Femeile care suferă abuzuri sexuale, de şapte ori mai predispuse să încerce să-şi ia viaţa

Datele vin dintr-o analiză realizată de Sally McManus, expert în sănătate de la City, University of London, care a realizat un studiu privind sănătatea mintală a adulţilor în Marea Britanie pentru organizaţia caritabilă Agenda Alliance.

Este prima cercetare academică din Marea Britanie care constată o legătură foarte strânsă între ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii numeşte "violenţa partenerului intim" (IPV) şi ideile sinucigaşe în rândul femeilor - fie că au gânduri de sinucidere, fie că încearcă să-şi pună capăt zilelor.

Se estimează că mai mult de un sfert (27%) dintre femei suferă de IPV în timpul vieţii lor, relatează The Guardian.

"Deşi nu este stabilită o relaţie de cauzalitate între IPV şi suicidalitatea, se demonstrează că experienţa IPV poate acţiona ca un precursor al sinuciderii. Este îngrijorător că unele dintre persoanele care mor prin sinucidere pot fi <victime ascunse> ale abuzului domestic, lăsate necunoscute şi nerecunoscute", arată studiul.

McManus a analizat cele mai recente trei ediţii ale Adult Psychiatric Morbidity Survey, care întreabă în detaliu 7.000 de persoane cu vârsta de peste 16 ani despre sănătatea lor mintală, publicate în 2000, 2007 şi 2014.

Ea a analizat numărul femeilor care au fost victime ale IPV fizică, sexuală, emoţională sau economică şi al celor care s-au automutilat, au avut gânduri sinucigaşe sau au încercat să-şi pună capăt zilelor în ultimul an.

Jess Southgate, director executiv adjunct al Agenda Alliance, a declarat: "Principalele constatări sunt şocante şi îngrozitoare. Este ruşinos faptul că legătura clară dintre abuzul domestic şi sentimentele sinucigaşe în rândul femeilor nu a fost recunoscută până acum ca fiind o criză de sănătate publică. Analiza noastră este revoluţionară. Setul unic de date arată că femeile din Marea Britanie care suferă abuzuri domestice au o probabilitate mai mare decât cele care nu au suferit abuzuri de a face o tentativă de suicid. Riscul este cel mai mare în cazul victimelor violenţei sexuale în cadrul unei relaţii".

Femeile care trăiesc în sărăcie sau care sunt şomere, care nu pot lucra din cauza bolii sau a dizabilităţii şi cele care au datorii sunt mai predispuse să sufere de IPV, a constatat McManus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici