FEN cere Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Educaţie

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) solicită Guvernului să asigure învăţământului un buget de cel puţin 6% din PIB, care să cuprindă şi sumele necesare creşterilor salariale prevăzute de Legea 221.

20 afișări
Imaginea articolului FEN cere Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Educaţie

FEN cere Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Educaţie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Am avut ieri (marţi - n.r.) o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ne-a asigurat că majorarea se va regăsi în proiectul de buget pe care Ministerul, Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) îl va prezenta vineri ministrului Finanţelor. Sperăm că nu vor fi probleme şi că bugetul propus de MECI va fi aprobat de Executiv şi de Parlament", susţine secretarul general al FEN citat într-un comunicat de miercuri.

Totodată, la întâlnirea de marţi, FEN a propus ministrului Educaţiei demararea de urgenţă a negocierilor privind punerea în practică a principiilor strategiei "Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii", asumată de federaţiile sindicale", potrivit liderului sindical.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a discutat, marţi, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ despre majorarea salariilor cadrelor didactice.

Citeşte şi:

Andronescu: Creşterile salariale ale cadrelor didactice vor fi cuprinse în proiectul de buget

Andronescu: Avem o lege, trebuie să o aplicăm

Ministrul Educaţiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ

Boc a cerut "un răgaz" în legătură cu majorarea salariilor profesorilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici