FEN: Propunerea de amânare a începerii anului şcolar, o palmă dată politicienilor

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propunerea de amânare a începerii cursurilor este o palmă dată clasei politice, luându-le posibilitatea de a transforma 15 septembrie într-o zi de campanie electorală.

176 afișări
Imaginea articolului FEN: Propunerea de amânare a începerii anului şcolar, o palmă dată politicienilor

FEN: Propunerea de amânare a începerii anului şcolar, o palmă dată politicienilor (Imagine: Mediafax Foto)

Ciosu a spus că această idee a fost una discutată cu colegii din teritoriu, dorindu-se a fi o soluţie în condiţiile în care Guvernul a luat deja hotărârea să oblige toţi bugetarii să intre în concediu forţat fără salariu.

"Suntem dispuşi să discutăm orice variantă care să prejudicieze cât mai puţin angajaţii din învăţământ şi elevii. Am venit cu această soluţie şi pentru a da încă o dată clasei politice o palmă, luându-le posibilitatea de a transforma ziua de 15 septembrie într-o zi de campanie electorală", a subliniat Ciosu.

În privinţa celorlalte federaţii din educaţie, Ciosu spune că îi invită pe reprezentanţii acestora să vină cu alte soluţii, "de preferat altele decât cele ale ministrului Educaţiei".

"Observăm în ultima perioadă o apropiere suspectă între minister şi anumite sindicate. Sunt lideri sindicali care au devenit purtători de cuvânt ai ministrului Ecaterina Andronescu, după ce toată vara şi-au petrecut concediul uitând de problemele cu care se confruntă colegii lor", a afirmat liderul FEN.

Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, a declarat, pentru Gândul, că amânarea cu 10 zile a începerii anului şcolar ar putea fi o soluţie pentru a răspunde astfel solicitării Guvernului privind concendiul fără plată pentru bugetari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici