FEN: Tăriceanu dă banii învăţământului ca mită electorală

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) susţine că premierul Călin Popescu Tăriceanu, după ce a refuzat majorarea salariilor în învăţământ sub pretextul că nu sunt bani, marţi, la rectificarea bugetară, a găsit în bugetul Educaţiei un excedent financiar "bun de folosit ca mită electorală".

62 afișări
Imaginea articolului FEN: Tăriceanu dă banii învăţământului ca mită electorală

FEN: Premierul Tăriceanu dă banii învăţământului ca mită electorală (Imagine: Mediafax Foto)

"După ce Tăriceanu a refuzat majorarea salariilor în învăţământ sub pretextul că nu sunt bani, după ce a dezinformat şi instigat opinia publică împotriva salariaţilor din învăţământ, după ce a cerut părinţilor şi elevilor să spună la ce investiţii în infrastructură ar trebui să se renunţe pentru majorările salariale, astăzi descoperă în bugetul învăţământului un excedent financiar tocmai bun de folosit ca mită electorală. Astfel, 570 milioane de lei (RON) sunt dirijaţi prin cea de a patra rectificare negativă făcută asupra bugetului Educaţiei către domenii care ar putea aduce partidelor ce încă guvernează un retuş al imaginii şi câteva voturi în plus. Prin această rectificare, Guvernul recunoaşte implicit că până acum ne-a minţit şi că în buget existau sumele necesare aplicării Legii nr.221/2008 începând cu 1 octombrie", se arată într-un comunicat de marţi al FEN.

Federaţia Educaţiei Naţionale cere premierului şi ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, să explice de unde provin banii rectificaţi şi "la ce măreţe proiecte au trebuit să renunţe pentru a acoperi promisiunile demagogice şi nesustenabile făcute până acum".

Guvernul a aprobat, marţi, a patra rectificare a bugetului de stat pe 2008, deficitul bugetar fiind menţinut la 2,3% din PIB, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici