Fenomenul de "ploaie îngheţată" sau "freezing rain", în mai multe zone din ţară

Vineri dimineaţă, locuitorii din mai multe zone din România s-au confruntat cu ceea ce se numeşte "ploaie îngheţată" sau "freezing rain", anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), pe Facebook.

1002 afișări
Imaginea articolului Fenomenul de "ploaie îngheţată" sau "freezing rain", în mai multe zone din ţară

DSU: Mai multe zone din ţară s-au confruntat cu fenomenul de "ploaie îngheţată" sau "freezing rain"

Potrivit DSU, "ploaie îngheţată" sau "freezing rain" este un tip de precipitaţie lichidă care îngheaţă la contactul cu suprafeţe reci, de obicei la temperaturi de 0 grade Celsius sau mai puţin. Astfel, apare pericolul formării de polei pe şosea, pe trotuare sau pe liniile de înaltă tensiune.

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada 2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă), anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Tot din pricina poleiului de pe carosabil, circulaţia auto pe DN22D este întreuptă pe tronsonul kilometric 28 – 55, între localităţile Horia şi Ciucurova, în judeţul Tulcea.

În judeţul Gorj, din cauza viscolului puternic, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 - 34+800 de metri.

În judeţul Ialomiţa, din cauza poleiului de pe carosabil, s-a instituit restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN2C, pe tronsonul Amara – limita cu judeţul Buzău. Din acelaşi motiv, cele mai multe dintre drumurile judeţene sunt impracticabile.

În judeţul Buzău, din cauza poleiului de pe carosabil, s-a instituit restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN2B (Buzău – limita cu judeţul Brăila) şi pe DN2C (pe tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa).

Circulaţia feroviară a fost închisă vineri dimineaţă pe secţia de cale ferată 202, între localităţile Strâmbuţa (judeţul Hunedoara) şi Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce pe gabaritul liniei de cale ferată a căzut grohotiş de pe versanţi.

Din cauza ceţii dense, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise, însă doar maritim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici