Fermierii francezi dau în clocot: agricultorii protestatari ameninţă că de luni vor „asedia” Parisul

Aflat sub presiune internă, guvernul preşedintelui francez Emmanuel Macron susţine că ţări puternice din UE, precum Spania şi Italia, practică o „concurenţă neloială”, relatează agenţia AFP.

975 afișări
Imaginea articolului Fermierii francezi dau în clocot: agricultorii protestatari ameninţă că de luni vor „asedia” Parisul

Fermierii francezi dau în clocot: agricultorii protestatari ameninţă că de luni vor "asedia" Parisul

Premierul francez Gabriel Attal, de orientare pro-european, a susţinut duminică un discurs în care a pus sub semnul întrebării modul de funcţionare al Uniunii Europene.

„Vom lupta împotriva concurenţei neloiale. Agricultorilor noştri li se impun reguli şi altora nu. Nu este normal ca voi să fiţi împiedicaţi să folosiţi anumite produse, în timp ce ţări vecine, Italia sau altele, le pot utiliza”, a afirmat şeful guvernului francez, căutând să liniştească apele agitate de protestatari.

Potrivit premierului, cel puţin 40% din fructele şi legumele de pe piaţa franceză sunt importate, mai ales din Spania şi Italia, în timp ce agricultorii francezi se lovesc de unele reguli de mediu incluse în legislaţie.

Declaraţiile premierului francez atrag atenţia întrucât pot pune sub semnul întrebării însăşi funcţionarea pieţei unice europene. Fermierii francezi ameninţă că începând de luni vor asedia Parisul.

Protestele agricultorilor s-au înmulţit în statele UE, aceştia fiind nemulţumiţi de restricţiile ce le sunt impuse prin politicile de mediu ale UE, de pătrunderea liberă pe piaţă a produselor ucrainene şi de creşterea costurilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici