Fertilizare in Vitro (FIV) 2: Gabriela Firea anunţă că toate locurile au fost ocupate în mai puţin de 20 de zile. „Înregistrăm un record absolut”

  • Toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediţia 2020 a proiectul FIV 2 - „O şansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate în mai puţin de 20 de zile.
  • Gabriela Firea: „Înregistrăm un record absolut”.
181 afișări
Imaginea articolului Fertilizare in Vitro (FIV) 2: Gabriela Firea anunţă că toate locurile au fost ocupate în mai puţin de 20 de zile. „Înregistrăm un record absolut”

„Înregistrăm un record absolut: în mai puţin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediţia 2020 a proiectul FIV 2 - <O şansă pentru cuplurile infertile> au fost ocupate! Programul FIV 1 - <O şansă pentru cuplurile infertile>, demarat în anul 2018 de către ASSMB, a avut un succes extraordinar, ceea ce ne-a determinat să îl continuăm şi să dăm astfel posibilitatea cât mai multor familii să aibă copii. Aşa a apărut FIV 2, cu o durată de 2 ani şi 2.000 de locuri disponibile, dublu faţă de programul FIV 1. Este vorba de un sprijin financiar în valoare de aproximativ 3.000 de euro, acordat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, cuplurilor care au recomandare medicală pentru fertilizare in vitro. Cu mare bucurie doresc să vă amintesc faptul că în cadrul ambelor ediţii ale programului FIV, proiect unic în România, s-au născut până în prezent nu mai puţin de 473 de copilaşi, 130 de sarcini sunt în evoluţie, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfăşurare”, anunţă Gabriela Firea.

Primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 2 - „O şansă pentru cuplurile infertile”, alocate exerciţiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puţin de cinci luni.

În martie 2020, la începutul epidemiei, înscrierea şi procedurile pentru a doua etapa a proiectului au fost suspendate.

Pe data de 15 august aplicaţia s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exerciţiului financiar din acest an.

Primăria Generală a Capitalei precizează că, în situaţia în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2 de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata ca unele dintre acestea nu îndeplinesc condiţiile impuse prin Regulament, aplicaţia online va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici