Festivalul Oktoberfest din Germania se întoarce după doi ani de pauză. Însă inflaţia afectează preţul berii

Festivalul anual Oktoberfest din Germania este în sfârşit reluat pentru această toamnă, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat joi şeful celebrului festival bavarez al berii.

2294 afișări
Imaginea articolului Festivalul Oktoberfest din Germania se întoarce după doi ani de pauză. Însă inflaţia afectează preţul berii

"Wiesn-ul va avea loc", a declarat Clemens Baumgaertner reporterilor din Munchen, folosind denumirea bavareză a localnicilor pentru Oktoberfest, care se referă la marea peluză, sau Wiese, unde au loc festivalurile cu băutură, informează AP.

El a precizat că popularul festival al berii din capitala bavareză se va desfăşura fără restricţii pandemice între 17 septembrie şi 3 octombrie, ziua naţională a Germaniei.

"Va avea loc aşa cum îl ştim din 2019, şi nu în alt mod", a adăugat Baumgaertner.

Oktoberfest, organizat pentru prima dată în 1810 în onoarea căsătoriei prinţului moştenitor Ludovic al Bavariei cu prinţesa Therese, a fost anulat de zeci de ori de-a lungul istoriei sale de peste 200 de ani din cauza războaielor şi pandemiilor.

În anii de dinaintea epidemiei de coronavirus, aproximativ 6 milioane de petrecăreţi vizitau anual Munchenul în perioada festivalului, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în ţinute tradiţionale bavareze, femeile în rochii Dirndl, bărbaţii în Lederhosen sau pantaloni de piele până la genunchi.

Aproximativ 487 de fabrici de bere, restaurante, grătare de peşte şi carne, vânzători de vinuri şi altele vor fi prezente, iar orele de deschidere vor fi chiar mai lungi decât în trecut, primele corturi de bere deschizându-se la ora 9 dimineaţa şi închizându-se la ora 22:30. Ultimele comenzi vor fi luate la ora 21:30.

O halbă de bere de un litru va costa între 12,60 şi 13,80 euro în acest an, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 15% faţă de 2019, potrivit paginii oficiale a Oktoberfest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici