Fete racolate, drogate şi obligate să se prostitueze în Germania. Victimele erau forţate să se căsătorească cu cetăţeni străini | VIDEO

Mai multe percheziţii s-au făcut marţi în Bucureşti şi patru judeţe la o grupare bănuită că racola fete, le droga şi le ducea în Germania pentru prostituţie. Gruparea este bănuită şi că se ocupa de căsătorii de convenienţă pentru cetăţeni indieni. Liderul grupării a fost prins când fugea din ţară.

11384 afișări
Imaginea articolului Fete racolate, drogate şi obligate să se prostitueze în Germania. Victimele erau forţate să se căsătorească cu cetăţeni străini | VIDEO

Fete racolate, drogate şi obligate să se prostitueze în Germania. Victimele erau forţate să se căsătorească cu cetăţeni străini | VIDEO

Potrivit DIICOT, procurorii şi poliţiştii au făcut marţi 11 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Anchetatorii bănuiesc că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii au făcut trafic de persoane şi proxenetism, dar s-au ocupat şi de încheierea unor căsătorii de convenienţă pentru cetăţeni indieni doritori să se stabilească în ţări ale Comunităţii Europene, cu precădere Germania.

Din cercetări a reieşit că membrii grupului infracţional au racolat mai multe tinere din Bucureşti, din judeţul Giurgiu, dar şi din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat şi adăpostit în diferite apartamente închiriate în Germania pentru exploatarea sexuală a acestora, precum şi pentru încheierea unor căsătorii de convenienţă.

„În vederea îndeplinirii scopului infracţional, o parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate şi să le controleze prin dezvoltarea unor relaţii sentimentale cu acestea. De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanţe psihotrope, devenind astfel dependente de grup. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului au utilizat arme de foc şi arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar şi pentru a se impune în rândul altor grupări infracţionale de trafic de persoane sau proxenetism”, anunţă DIICOT.

Banii obţinuţi au fost cheltuiţi în Germania pentru închirierea locaţiilor unde se practica prostituţia şi pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracţionale, însă o mare parte din bani a fost transferată în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora.

Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităţilor germane sau româneşti, membrii grupării au achiziţionat bijuterii din aur cu gramaje consistente.

Procurorii adaugă că liderul grupării, un bărbat din judeţul Giurgiu, a fost prins în noaptea de luni spre marţi în timp ce intenţiona să plece din România.

La percheziţii s-au ridicat înscrisuri, suma de 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile şi tabletele utilizate de către persoanele implicate în desfăşurarea activităţii infracţionale.

La sediul DIICOT structura centrală sunt audiate 12 persoane.

În cauză s-a colaborat cu autorităţile judiciare competente din Germania şi Spania, fiind efectuate în paralel activităţi procedurale pe raza oraşului Hamburg din Germania.

Taguri:
grupare,
prindere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici