Video Fetiţa de 3 ani din Lugoj a fost bătută de bunica ei (Video ProTV)

Fetiţa de trei ani din Lugoj care a ajuns, vineri, în stare gravă la Spitalul de Copii din Timişoara, cu umerii dislocaţi, capul spart, vânătăi pe tot corpul şi aproape leşinată, a fost bătută de bunica ei, de 38 de ani, care a făcut o cădere psihică după ce a pierdut o sarcină.

158 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Mihaela Papa, poliţiştii au stabilit că bunica fetiţei este cea care a agresat-o pe micuţă.

"Bunica a fost identificată în staţia CFR Nord şi a fost dusă la Poliţia municipiului Lugoj pentru audieri. Ea a recunoscut că a lovit-o pe fetiţă în urma unei căderi psihice, iar în momentul în care a dus-o să facă un duş, fetiţa a alunecat şi s-ar fi lovit la cap şi umeri", a declarat Mihaela Papa.

Potrivit sursei citate, femeia a declarat că fetiţa a făcut pe ea şi, enervată, a bătut-o cu palma şi cureaua.

Conforma aceleiaşi surse, femeia a declarat poliţiştilor că a avut o cădere psihică din cauză că ar fi pierdut o sarcină.

Fetiţa este internată în continuare la Spitalul "Louis Turcanu" din Timisoara, la Secţia de Terapie Intensivă, iar starea ei este stabilă. Poliţiştii urmează să stabilească încadrarea faptei după ce medicii vor şti exact de câte zile de îngrijiri medicale are nevoie copilul.

"Fetiţa va fi preluată într-un centru de primire în regim de urgenţă după ce va părăsi spitalul, în acelaşi timp vom încerca să contactăm familia, alte rude. Nu am găsit-o încă pe mama fetiţei, dar vom face tot posibilul să o găsim şi dacă niciun alt membru al familiei nu va putea să o ia, atunci fetiţa va ajunge într-un centru de primire în regim urgenţă şi ulterior, la o familie de asistenţi maternali profesionişti", a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Timiş, Smaranda Marcu.

O fetiţă de trei ani din Lugoj a ajuns, vineri, în stare gravă la Spitalul de Copii din Timişoara, cu umerii dislocaţi, capul spart, vânătăi pe tot corpul şi aproape leşinată, după ce, spuneau medicii, a fost bătută.

Medicul chirurg Ioan Fuicu, de la Spitalul de Copii din Timişoara, a declarat, vineri, că este vorba despre un caz de maltratare.

"Copilul a venit din Lugoj în stare foarte gravă, are fracturi şi multiple leziuni, de la abdomen în jos e plin de vânătăi. Este clar, contuziile au fost produse de un obiect contondent, iar, după cum arată, se pare că sunt vechi de trei-patru zile", declara Fuicu.

Asistentul social Adrian Rădulescu, de la Primăria din Lugoj, declara, tot vineri, că părinţii fetiţei sunt divorţaţi de doi ani, iar mama aplecat la muncă în Germania şi a lăsat-o pe copilă în grija bunicilor. Rădulescu preciza că bunica, de 38 de ani, i-a spus că mama se întorsese pentru două săptămâni în ţară, a luat fetiţa şi apoi a adus-o acasă lovită.

Bunicul vitreg, de 30 de ani, a declarat, la rândul său, că nu ştie ce s-a întâmplat cu fetiţa şi că nimeni nu a lovit-o.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Lugoj, Alexandru Borka, declara, vineri, că principalii suspecţi sunt chiar bunicii şi a precizat că mama fetiţei, care are 21 de ani, este plecată de anul trecut în Germania.

Fetiţa a fost internată la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă, iar Direcţia pentru Protecţia Copilului a început imediat o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici