Fetiţă de doi ani din Botoşani, adusă la Iaşi în stare gravă cu meningită acută-purulentă

O fetiţă de doi ani din localitatea Poiana Flămânzi, judeţul Botoşani, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, în stare gravă, cu diagnosticul de meningită acută-purulentă, la o săptămână după ce o adolescentă din Neamţ, adusă la acelaşi spital din Iaşi, a murit de meningo-encefalită.

107 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de doi ani din Botoşani, adusă la Iaşi în stare gravă cu meningită acută-purulentă

Fetiţă de doi ani din Botoşani, adusă la Iaşi în stare gravă cu meningită acută-purulentă (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Copila a fost internată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", din Botoşani, după ce mama acesteia le-a spus doctorilor că fetiţa avea de câteva zile febră şi dureri de cap, iar medicul de familie îi prescrisese un tratament pentru răceală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În jur de ora 10.00, fata a ajuns la Centrul de Primire a Urgenţelor, avea febră, avea paloare, redoare de ceafă, în stare clinică foarte proastă. S-a cerut consultul la Contagioase, s-a bănuit că era vorba despre o meningită, iar diagnosticul s-a confirmat. Fetei i s-a făcut o hemogramă şi avea leucotitoză, iar în puncţia lombară au rezultat mai multe elemente în lichidul cefalorahidian", a declarat miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX dr. Aurel Tincă, şeful Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani.

Fetiţa de doi ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, stare care a rămas neschimbată, prognosticul medicilor în privinţa evoluţiei copilei rămânând în continuare rezervat.

"Fetiţa este încă în aceeaşi stare în care a fost transportată. Nu există fluctuaţii în starea ei, este sub tratament, cu prognostic rezervat pentru că este o afecţiune foarte gravă. În orice caz, faptul că peste noapte nu s-a agravat e un semn bun", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Miercurea trecută, la acelaşi spital din Iaşi a murit o adolescentă de 13 ani, diagnosticată cu meningo-encefalită, care fusese adusă cu o zi înainte, în comă, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici