Fiica fostului ministru Eugen Dijmărescu, găsită moartă într-un hotel din Japonia. Decesul ar fi survenit din cauza suprasolicitării

Fiica fostului ministru de Finanţe Eugen Dijmărescu, în vârstă de 36 de ani, a fost găsită moartă într-o cameră a unui hotel din insula japoneză Okinawa, decesul survenind din cauza unui atac de cord, potrivit primelor informaţii.

5246 afișări
Imaginea articolului Fiica fostului ministru Eugen Dijmărescu, găsită moartă într-un hotel din Japonia. Decesul ar fi survenit din cauza suprasolicitării

Fiica fostului ministru Eugen Dijmărescu, găsită moartă într-un hotel din Japonia. Decesul ar fi survenit din cauza suprasolicitării (Imagine: www.stirileprotv.ro)

Alina Dijmărescu era absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, cunoştea şase limbi şi lucrase în trecut pentru Lehman Brothers, conform sursei citate, informează Ştirile Pro TV.

Atacul de cord ar fi survenit din cauza suprasolicitării.

În Japonia, morţile din suprasolicitare la serviciu sunt atât de frecvente încât pentru ele s-a definit chiar un cuvânt: karoshi, care, în traducere liberă, înseamnă "moarte de la prea multă muncă".

Primul asemenea caz a fost raportat în 1969, când un bărbat de 29 de ani, căsătorit, a murit în departamentul de curierat al celui mai mare ziar naţional din Japonia, potrivit Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici