Fiica şi fiul cel mic ai lui Bercea Mondial nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână

Izaura şi Grinică Anghel, fiica şi fiul cel mic ai lui Bercea Mondial, vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar, a decis, joi, Tribunalul Constanţa, care a dispus totodată că aceştia nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu, de Marian Căpăţână sau de membrii familiilor acestora.

1078 afișări
Imaginea articolului Fiica şi fiul cel mic ai lui Bercea Mondial nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalui Constanţa au decis, joi, în Camera de Consiliu, ca Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel, fiica şi fiul cel mic ai lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să rămână sub control judiciar.

De asemenea, judecătorii au dispus interdicţia de a părăsi ţara în cazul femeii, care până acum nu avea voie să părăsească localitatea. În cazul lui Grinică, magistraţii au stabilit obligaţia ca acesta să nu depăşească limita teritorială a oraşului Drăgăneşti Olt, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Totodată, în încheierea dată de magistraţii Tribunalului Constanţa se precizează că Izaura şi Grinică Anghel au obligaţia ”să nu se apropie de persoana vătămată Băsescu Mircea, de martorul Căpăţână Marian-Adrian, din prezenta cauză, de locuinţa şi locul de muncă ale acestora, de membrii familiilor persoanei vătămate şi ai martorului, să nu comunice cu aceste categorii de persoane direct sau indirect, pe nicio cale”.

”Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în încheierea dată de Tribunalul Constanţa.

În cazul lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, judecătorii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, pe care au menţinut-o, respingând ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar, formulată de avocatul lui Constantin, Pavel Abraham.

Decizia magistraţilor, pronunţată în Camera de Consiliu, nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei trei membri ai familiei lui Bercea Mondial, trimişi în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, însoţiţi de avocatul Pavel Abraham, s-au prezentat, miercuri, la Tribunalul Constanţa, unde le-a fost prezentat rechizitoriul procurorilor, întâlnirea având loc în Camera de Consiliu.

Cu această ocazie, Pavel Abraham declara că au fost discutate doar măsurile preventive şi că a solicitat în instanţă pentru Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, măsura arestului la domiciliu şi eventual ”control judiciar cu limită la nivel naţional pentru a-şi putea vizita rudele încercerate”, iar pentru Izaura Anghel, care este gravidă în luna a opta, a cerut ridicarea controlului judiciar, tot pentru a-şi putea vizita rudele încarcerate, dar şi pentru a se putea prezenta la controlul medical, pentru că în Drăgăneşti Olt nu există spital. În cazul lui Grinică Anghel, fiul cel mic al lui Bercea Mondial, avocatul a cerut să nu fie luată nicio măsură, aducând ca argumente faptul că acesta este minor, iar ”contribuţia lui este minimă în presupusa faptă de şantaj”.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia - Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive în cazul lui Marius Constantin şi a măsurii controlului judiciar în cazul Izaurei Anghel şi a lui Grinică Ion Anghel.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Fratele şefului statului a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici