Firea: 1 din 5 cupluri este infertil. Guvernul va da 15.000 de lei pentru fertilizarea in vitro

Unul din cinci cupluri din România este infertil, arată datele oficiale prezentate miercuri la începutul şedinţei de Guvern de ministrul Familiei Gabriela Firea. Guvernul va aproba un program de sprijin pentru fertilizarea in vitro.

617 afișări
Imaginea articolului Firea: 1 din 5 cupluri este infertil. Guvernul va da 15.000 de lei pentru fertilizarea in vitro

Firea: 1 din 5 cupluri este infertil. Guvernul va da 15.000 de lei pentru fertilizarea in vitro

Premierul Nicolae Ciucă spune că intrarea în declin a natalităţii la finele anului trecut nu a fost stopată nici în 2022.

Ministrul Familiei Gabriela Firea a declarat că, anul trecut, în România s-au născut cei mai puţini copii, 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până acum.

„Practic, nu înregistrăm o îmbunătăţire, ci dimpotrivă o înrăutăţire a situaţiei. Sunt cauze multiple pentru care tinerii din România ori amână momentul în care decid să aibă copii, ori de cele mai multe ori situaţia financiară este cea care îi împiedică să aibă copii sau dacă au unul renunţă să mai aibă doi sau trei copii, dar în ultimii ani există o altă mare problemă legată de domeniul sănătăţii, şi anume infertilitatea. Unul din cinci cupluri din România este infertil, sunt informaţii furnizate de specialişti”, a declarat Gabriela Firea.

Conform acesteia, toate statele europene fac eforturi pentru a încerca să susţină cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecţiune şi sunt în imposibilitatea de a-şi plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare.

„Proiectul de astăzi exact ţintit aici vine şi anume un sprijin de 15.000 de lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament”, a adăugat ministrul Familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici