Firea intervine în scandalul izolării bătrânilor pentru încă trei luni: „Scenariul aproape apocaliptic riscă să-i îmbolnăvească de inimă pe cei pe care vrem să-i apărăm de corona!”

  • Doctorul Streinu Cercel propune separarea bătrânilor de familiile lor pentru încă trei luni de la relaxarea restrciţiilor
  • Gabriela Firea: Riscăm să îi îmbolnăvim şi de inimă pe bătrâni
  • Firea: În Capitală sunt 483.000 de persoane pentru 65 de ani cu buletin de Bucureşti
1634 afișări
Imaginea articolului Firea intervine în scandalul izolării bătrânilor pentru încă trei luni: „Scenariul aproape apocaliptic riscă să-i îmbolnăvească de inimă pe cei pe care vrem să-i apărăm de corona!”

Firea intervine în scandalul izolării bătrânilor pentru încă trei luni: „Scenariul aproape apocaliptic riscă să-i îmbolnăvească de inimă pe cei pe care vrem să-i apărăm de corona!”

Gabriela Firea intervine în scandalul separării bătrânilor de familiile lor pentru încă trei luni de la relaxarea restricţiilor. Primarul general al Capitalei spune că nu a fost consultată, iar această măsură ar risca să îmbolnăvească pensionarii şi de inimă, nu doar de covid-19.

„În Capitală sunt 483 000 de persoane peste 65 de ani cu buletin de Bucureşti. Alte câteva zeci de mii cu acte de identitate în alte judeţe ale ţării. Bunici care îşi cresc nepoţii bucureşteni, de regulă. În Capitală sunt aproximativ 20 000 de locuri de cazare în 114 hoteluri. Şi din acest punct de vedere, al imposibilităţii practice, nu aş fi avut cum să fiu de acord cu scoaterea bucureştenilor de peste 65 de ani de acasă şi transferul acestora în carantină, la hotel.
 
Dar, tragem o concluzie din spaimă acestor zile, cauzată de expunerea publică a scenariului aproape apocaliptic al carantinarii tuturor persoanelor de peste 65 de ani, a la longue: mai multă atenţie la informaţiile cu impact social imens nu ar strică.  Riscăm să-i îmbolnăvim de inimă pe cei pe care vrem să-i apărăm de corona!  Stresul, anxietatea, spaimă sunt la fel de periculoase că un virus fără vaccin!  Provoacă scăderea imunităţii, depresia, îmbolnăvirea”, a scris edilul Capitalei, pe Facebook.
 
Gabriela Firea mai spune că singura soluţie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului este testarea extinsă.
 
În România au fost înregistrate până în prezent peste 9000 de cazuri de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici