Firma care va realiza proiectul Catedralei Mântuirii respinge acuzaţiile lui Năstase

Administratorul Vanel Exim SRL Bacău, Constantin Amâiei, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că firma sa a realizat doar documentaţia de autorizaţie pentru casa fostului premier Adrian Năstase, din Zambaccian, iar de continuarea construcţiei s-au ocupat alţi proiectanţi, din Bucureşti.

56 afișări
Imaginea articolului Firma care va realiza proiectul Catedralei Mântuirii respinge acuzaţiile lui Năstase

Firma care va realiza proiectul Catedralei Mântuirii respinge acuzaţiile lui Năstase (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Noi am făcut o documentaţie de autorizaţie, la momentul respectiv, în anul 2000, care a păstrat, cumva, în linii mari, geometria de atunci, după care construcţia a fost preluată, sectorial, de alţi proiectanţi de specialitate din Bucureşti. Deci şi pentru instalaţii, şi pentru partea de structură şi chiar pentru partea de arhitectură a fost preluată de specialişti din Bucureşti, pentru că a fost mai uşor de urmărit decât din Bacău. Noi am făcut atunci documentaţia foarte repede pentru ca să poată să obţină legalizarea construcţiei. Noi nu am documentat propriu-zis proiectul cu toate detaliile", a precizat Amâiei.

Administratorul Vanel Exim SRL Bacău a precizat că i-a înmânat lui Adrian Năstase documentaţia respectivă, în momentul în care acesta i-a solicitat-o, el respingând astfel acuzele aduse de fostul premier, pe blogul personal, potrivit căruia acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

"Când, într-adevăr, mi-a solicitat să-i dăm documentaţia, i-am dat-o. Nu a fost nicio problemă. I-am dat documentaţia pe care am avut-o noi", a spus Amâiei.

Totodată, administratorul Vanel Exim SRL Bacău a precizat că nu vrea să intre în polemică cu Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase avertizează Patriarhia Română, marţi, într-o postare pe blog, asupra "competenţei şi calităţii" firmei Vanel Exim SRL Bacău, care a câştigat proiectul pentru Catedrala Mântuirii, el plângându-se de calitatea proiectului făcut de această firmă la imobilul din Zambaccian.

Năstase precizează, într-o postare intitulată "Despre inundaţii: cum va ploua în Catedrala Neamului...", că doreşte să avertizeze Patriarhia şi românii care vor da bani pe construcţia "Catedralei Mântuirii" asupra calităţii şi competenţei firmei Vanel Exim SRL Bacău, pe care le cunoaşte "din proprie experienţă", întrucât, în urmă cu doar câteva zile, a fost nevoit să spargă terasa casei sale din Zambaccian pentru că apa se infiltrase, trecând spre dulapuri şi birouri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici