Firmă de transport persoane, amendată pentru că avea peste 800 de lucrători fără contract de muncă, Marius Budăi anunţă controale

  • Inspectorii de muncă au depistat un angajator din Bucureşti, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 de lucrători fără contract de muncă.
  • Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă intensificarea controalelor.
520 afișări
Imaginea articolului Firmă de transport persoane, amendată pentru că avea peste 800 de lucrători fără contract de muncă, Marius Budăi anunţă controale

Firmă de transport persoane, amendată pentru că avea peste 800 de lucrători fără contract de muncă

”Inspectorii de muncă au depistat un angajator din Bucureşti, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800! Le-am solicitat inspectorilor de muncă toleranţă zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că aceşti lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate şi nici de pensie”, scrie pe Facebook Marius Budăi.

Ministrul Muncii anunţă că vor fi intensificate verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenţi economici, pe care le consideră „intolerabile”.

Firma a fost amendată cu 200.000 de lei, suma maximă prevăzută de Codul muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici