Firma Protan, amendată cu 100.000 de lei şi notificată pentru suspendare

Firma bucureşteană Protan a fost amendată, miercuri, de comisarii Gărzii de Mediu cu suma de 100.000 de lei şi activitatea i-ar putea fi suspendată la sfârşitul acestei luni, dacă staţia de epurare pe care trebuia să o construiască până la 30 septembrie nu va fi realizată.

80 afișări
Imaginea articolului Firma Protan, amendată cu 100.000 de lei şi notificată pentru suspendare

Firma Protan, amendată cu 100.000 de lei şi notificată pentru suspendare

Garda Naţională de Mediu informează, într-un comunicat de joi, că la o zi de la expirarea termenului limită privind realizarea staţiei de epurare, comisarii au mers în control la Protan pentru a verifica îndeplinirea condiţiei, asumate de companie şi înscrisă chiar, ca etapă a perioadei de tranziţie, în Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană.

"În urma verificărilor efectuate de Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Ilfov - în data de 1 octombrie 2008 la SC Protan SA Bucureşti -sucursala Popeşti Leordeni, s-a constatat că nu au fost executate lucrările rezultate în urma studiului de soluţie privind optimizarea epurării corespunzatoare a tuturor apelor uzate evacuate de pe amplasament", se precizează în documentul citat.

În aceste condiţii, comisarii au dispus amendarea firmei cu 100.000 de lei, cerând totodată Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti, autoritatea emitentă a autorizaţiei de funcţionare a Protan, să transmită companiei o notificare privind suspendarea autorizaţiei integrate de mediu.

În aceste condiţii, Protan mai are la dispoziţie o lună pentru a-şi construi staţia de epurare a apelor uzate. La începutul lunii viitoare, conform calendarului stabilit pentru perioada de tranziţie, companiei bucureştene i-ar putea fi suspendată autorizaţia integrată de mediu, neputând funcţiona timp de şase luni, interval în care are ultima şansă să realizeze investiţia cerută.

În cazul în care nici după cele şase luni de nefuncţionare firma nu va respecta calendarul din autorizaţie, aceasta va fi anulată iar compania închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici