Fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, condamnat pentru clonare de carduri, s-a predat Poliţiei

Fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, Laurenţiu Vlăduţ, condamnat în noiembrie 2010 la cinci ani de închisoare cu executare pentru clonare de carduri, s-a predat Poliţiei în noaptea de joi spre vineri, în prezent el aflându-se în arestul IPJ Dolj.

371 afișări
Imaginea articolului Fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, condamnat pentru clonare de carduri, s-a predat Poliţiei

Fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, condamnat pentru clonare de carduri, s-a predat Poliţiei (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Surse judiciare spun că, în perioada de doi ani, de când a fost condamnat şi până în prezent, Laurenţiu Vlăduţ a fost câteva luni plecat din ţară, însă cea mai mare parte a timpului a petrecut-o în România.

El s-a predat Poliţiei în noaptea de joi spre vineri, fiind dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă pe Laurenţiu Vlăduţ de 32 de ani, din Craiova care este cercetat pentru infracţiuni informatice. Acesta fusese pus în urmărire la nivel internaţional din 08 noiembrie 2010", a declarat agentul principal Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, Laurenţiu Vlăduţ, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în noiembrie 2010 de Tribunalul Dolj.

Tânărul era acuzat că, alături de alte cinci persoane, a falsificat instrumente electronice de plată.

Tatăl lui Laurenţiu Vlăduţ este adjunct al şefului Poliţiei Calafat, fost ofiţer în cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Craiova.

Procurorii au stabilit că, în luna aprilie 2010, Laurenţiu Ion Vlăduţ zis "Lari", fiul lui Victor Vlăduţ, adjunctul şefului Poliţiei Calafat - Dolj, Adrian Constantin Tiugan, Cornel Cosntantin Stroilă, Claudiu Florin Iordache şi Nicuşor Dorian Stoian au constituit o grupare infracţională, specializată în fabricarea de dispozitive pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, prin reinscripţionarea datelor conturilor bancare obţinute în mod fraudulos în urma montării aparaturii de skiming la ATM-uri din Italia şi retragerea de numerar prin operaţiuni frauduloase şi acces fără drept la bancomate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici