Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, pus sub acuzare

Procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Stănescu, fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, suspectat a fi autorul accidentului rutier de sâmbătă din zona Barbu Văcărescu din Bucureşti, în urma căruia un bărbat a fost ucis, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

213 afișări
Imaginea articolului Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, pus sub acuzare

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, pus sub acuzare (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţial, în acest caz a fost pusă sub acuzare prietena lui Mircea Cuzino Stănescu, cea care şi-a asumat accidentul de sâmbătă seara. Femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzată de ucidere din culpă, însă, în urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei acesteia în cea de favorizare a infractorului, respectiv a lui Mircea Stănescu.

Anchetatorii îl acuză pe Mircea Stănescu, fost deputat PSD, de ucidere din culpă pentru omorârea bărbatului şi părăsirea locului accidentului.

În seara accidentului, Mircea Stănescu, împreună cu prietena sa, a luat masa în oraş, unde el a consumat băuturi alcoolice, susţin matori.

Accidentul în care a fost implicat autoturismul cu numărul B 81 SNT, înmatriculat pe numele lui Mircea Stănescu, a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17.45, poliţiştii având suspiciuni că fiul jurnalistului s-ar fi aflat la volanul maşinii, deşi accidentul a fost asumat de o femeie.

Victima - un bărbat în vârstă de 40-45 de ani - traversa strada Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu, în dreptul intersecţiei cu strada Căpâlna, în zona indicatoarelor de trecere pentru pietoni şi pe marcajul pietonal, moment în care a fost lovită de autoturismul Mercedes, fiind aruncată 20 de metri.

Martori ai accidentului au chemat ambulanţa şi le-au declarat poliţiştilor că la volan se afla un bărbat, şi nu o femeie.

"La momentul la care echipa de cercetare a ajuns la faţa locului a fost găsit autoturismul implicat în accident, iar la volan se afla o femeie de 38 de ani, din Bucureşti. În timpul cercetărilor au fost identificate persoane care urmează să fie audiate în vederea stabilirii împrejurările producerii accidentului", preciza Poliţia Capitalei.

Femeia a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind "zero" şi a fost dusă la INML, unde i s-au recoltat două probe de sânge.

De abia a doua zi, Mircea Stănescu a fost audiat de poliţişti, în legătură cu accidentul în care maşina înmatriculată pe numele său a accidentat mortal bărbatul.

Stănescu a fost audiat, duminică, în jurul orei 11.00, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, după care a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeşte şi:

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, implicat într-un accident rutier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici