Fiul lui Nati Meir, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest

Or Meir, fiul fostului parlamentar Nati Meir, rămâne în arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi i-au respins vineri recursul împotriva deciziei de arestare preventivă luată de Tribunalul Galaţi la sfârşitul săptămânii trecute într-un dosar de corupţie în care a fost arestat şi tatăl său.

43 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Nati Meir, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest

Fiul lui Nati Meir, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Irina Boldea, judecătorii au respins recursul formulat de Or Meir împotriva măsurii de arestare preventivă pentru 29 de zile luată de magistraţii Tribunalului Galaţi, astfel că acesta va rămâne în continuare în arest.

Fiul lui Nati Meir a fost reţinut, în 22 aprilie, pe bază de ordonanţă pentru trafic de influenţă. Ulterior, în 23 aprilie, Tribunalul Galaţi a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele său, Or Meir făcând recurs patru zile mai târziu.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Or Meir a fost prins în flagrant delict după primirea sumei de 20.000 de euro, sumă primită pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru a revoca un mandat de arestare şi a da o pedeapsă mai blândă într-un proces penal în care este implicată o persoană aflată în detenţie la Galaţi.

Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată.

Totodată, în 28 aprilie, Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acelaşi dosar în care este inculpat şi fiul. Nati Meir este acuzat de trafic de influenţă în formă simplă şi continuată.

Nati Meir a fost trimis în judecată în luna februarie, într-un alt dosar, pentru înşelarea a opt persoane, pe care a încercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici