Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri

Fiul lui Sile Cămătaru, Albert Balin, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri, hotărârea fiind luată de instanţa Curtea de Apel Bucureşti.

420 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri

Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat, în 26 mai, judecarea apelului în dosarul în care fiul lui Sile Cămătaru a fost condamnat în primă instanţă pentru trafic de droguri şi folosirea minorilor în această activitate.

Instanţa a schimbat sentinţa instanţei de fond şi a mărit pedeapsa primită iniţial de acesta.

Alături de Albert Balint au mai fost condamnate alte 17 persoane, care au primit pedepse cuprinse între trei luni şi nouă ani.

În mai 2009, Tribunalul Bucureşti a decis achitarea lui Albert Balint pentru aderarea la un grup infracţional organizat, însă l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru deţinere de droguri.

Potrivit rechizitoriului, Albert Balint şi ceilalţi 16 făceau parte dintr-o importantă reţea de traficanţi şi consumatori de cocaină, heroină şi ecstasy, care acţiona în Capitală şi care a fost destructurată, la începutul lunii noiembrie 2006, după o monitorizare de un an, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Albert Balint a fost pus sub acuzare după ce, în 3 noiembrie 2006, poliţiştii au organizat o acţiune de amploare, în cadrul căreia au fost efectuate 12 percheziţii simultane la domiciliile şi reşedintele principalilor suspecţi, din Capitală. În urma acestor percheziţii au fost găsite şi ridicate pentru cercetări un pistol automat cu gloanţe, un revolver cu gaze, două puşti cu aer comprimat, două pistoale cu aer comprimat, diferite cantităţi de cocaină şi cannabis, materiale folosite la ambalarea drogurilor, un cititor mobil de carduri, carduri false, CD-uri conţinând programe de falsificare şi alte materiale folosite în acest scop, precum şi 12.125 de euro, bani proveniţi din vânzarea drogurilor.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii aduceau drogurile din ţările vest-europene, în special din Spania, apoi le distribuiau în toate zonele Capitalei, în diferite medii, inclusiv cluburi şi restaurante.

Anchetatorii au acuzat 18 persoane de introducere în ţară de droguri de mare risc şi de risc, trafic de droguri de mare risc şi de risc, constituirea unui grup infracţional organizat, organizarea, conducerea sau finanţarea traficului de droguri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, precum şi deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu. În final, au fost deferiţi justiţiei 17 acuzaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici