Fiul şefului Vămii Porţile de Fier I a fost reţinut pentru uz de armă fără drept şi distrugere

Fiul şefului Vămii Porţile de Fier I a fost reţinut, marţi după-amiază, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin pentru uz de armă fără drept şi distrugere, după ce a tras cu arma tatălui său în plină noapte, avariind şase maşini şi balconul unui imobil.

408 afișări
Imaginea articolului Fiul şefului Vămii Porţile de Fier I a fost reţinut pentru uz de armă fără drept şi distrugere

Fiul şefului Vămii Porţile de Fier I a fost reţinut pentru uz de armă fără drept şi distrugere (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, tânărul de 23 de ani a fost acuzat de uz de armă fără drept şi de distrugere.

El urmează să fie prezentat, miercuri, judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Titu Alexandru Neţoiu este acuzat că a tras, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 16 focuri cu arma tatălui său, o armă de tir cu glonţ, calibru 5,6 milimetri, de pe balconul apartamentului în care locuia avariind şase autoturisme, dintre care unul în mers, dar şi balconul unui imobil aflat la etajul al patrulea al blocului de pe partea cealaltă, de pe strada Constantin Brâncoveanu, din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit poliţiştilor, tatăl tânărului, şeful Vămii Porţile de Fier I, deţine permis de port armă din anul 1994, iar ultimul examen medical pentru prelungirea sa a fost făcut în anul 2009.

Tânărul a fost găsit de poliţişti într-o localitate din judeţul Dolj şi şi-a recunoscut fapta în faţa oamenilor legii, find vorba despre fiul şefului Vămi Porţile de Fier I.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Iulian Odină, a confirmat că tânărul este fiul şefului Vămi Porţile de Fier I.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, precizând că în cursul zilei de luni au fost înregistrate la Parchet mai multe dosare în acest caz.

"În cursul zilei de azi (n.r. - luni), au fost înregistrate mai multe dosare pentru distrugere. Un tânăr de 23 de ani, Neţoiu Titu Alexandru, a folosit fără drept o armă înspre mai multe maşini. A fost afectat şi un apartament în care s-au găsit urme de focuri de armă, dar şi o maşină în care se aflau doi pasageri şi şoferul", a spus, luni seară, Iulian Odină.

El a precizat că în urma incidentului şapte părţi au fost vătămate.

Tânărul de 23 de ani a fost audiat de poliţişti de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi în judeţul Dolj, într-o localitate unde locuiesc bunicii săi, iar în cursul nopţii de luni spre marţi a fost adus la Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Tânărul a recunoscut la audieri că el a tras cu arma.

Iniţial, reprezentanţi Poliţiei Judeţene Mehedinţi au afirmat că incidentul s-a petrecut în noaptea de Revelion şi că tânărul a avariat patru autoturisme, trei aflate într-o parcare, iar unul în trafic.

Şeful Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, comisar Dumitru Capezan, declara că oamenii legi au început cercetările după ce unul dintre proprietarii autoturismelor avariate, a cărui maşină era în parcare, a sesizat Poliţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici