Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, va fi înmormântat sâmbătă

  • Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla Florentin Crihălmeanu va fi înmormântat sâmbătă.
  • Vineri, trupul episcopului va fi depus, timp de 12 ore, în Catedrala „Schimbarea la Faţă”.
  • Cei care doresc să aducă jerbe sau flori sunt invitaţi să ofere în schimbul acestora bani săracilor.
1092 afișări
Imaginea articolului Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, va fi înmormântat sâmbătă

Vineri, 15 ianuarie, trupul Preasfinţiei Sale Florentin va fi depus în Catedrala „Schimbarea la Faţă”, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, o vor putea face în intervalul orar 08.00 – 20.00, cu respectarea strictă a normelor sanitare prevăzute pentru perioada de pandemie.

„Respectând dorinţa testamentară a Preasfinţiei Sale Florentin, îi invităm pe toţi cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori să ofere în schimbul acestora bani săracilor”, este mesajul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Sâmbătă, 16 ianuarie, ora 11.00, trupul Preasfinţiei Sale Florentin va fi depus pe esplanada din faţa Catedralei din Piaţa Timotei Cipariu, iar la ora 12.00 va avea loc Slujba Înmormântării.

„Cei care din binecuvântate pricini nu vor participa la slujba înmormântării, vor celebra în parohia proprie Sfânta Liturghie cu panahida la intenţia odihnei sufletului Preasfinţiei Sale Florentin”, adaugă Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

În ziua premergătoare înmormântării se va organiza în toate parohiile de pe teritoriul Eparhiei o seară de priveghere publică (parastas, rozar, etc).

După ziua funeraliilor, pomenirea ierarhiei în cadrul Sfintei Liturghii se va face conform zilelor premergătoare înhumării, până la numirea unui Administrator Eparhial.

Conform tradiţiei, fiecare preot este obligat să celebreze 7 Sfinte Liturghii la intenţia odihnei sufletului episcopului.

La 40 de zile se va celebra un Parastas pentru odihna sufletului Preasfinţiei Sale Florentin.

„Vă rugăm să aveţi în vedere situaţia actuală în care ne aflăm şi vă aducem aminte că la toate celebrările şi momentele de rugăciune se vor respecta normele sanitare în vigoare pentru perioada de pandemie. Fie ca Lumina Celui care a spus: <Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi> (cf. Io 11, 25), să strălucească în sufletul Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, iar drumul vieţii sale încheiat aici pe pământ să fie încununat de răsplata cuvenită drepţilor, la Ospăţul etern, de-a dreapta gloriei cereşti a Tatălui, dimpreună cu Fiul, în iubirea Spiritului Sfânt”, îşi încheie sursa citată comunicatul.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a murit marţi. Florentin Crihălmeanu fusese confirmat cu Covid-19 în 31 decembrie 2020, a fost internat pentru o zi, iar apoi medicii i-au recomandat un tratament medicamentos, la domiciliu.

„În ciuda faptului că starea sănătăţii Preasfinţiei Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 şi se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanţa, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, au transmis reprezentanţii Eparhiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici