Flori şi lumânări şi la Iaşi, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală

Peste o sută de persoane au aprins lumânări şi au depus flori, sâmbătă noapte, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproape 200 de răniţi, concertele din ultima zi a Rock'N'Iaşi fiind anulate.

668 afișări
Imaginea articolului Flori şi lumânări şi la Iaşi, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală

Flori şi lumânări şi la Iaşi, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Este o perioadă foarte grea pentru noi şi va fi pentru mult timp. Au murit destul de mulţi prieteni pe care îi cunoşteam, chiar dacă nu-i cunoşteam pe toţi, împreună ne întâlneam la orice concert, la orice festival, şi ne bucuram cu toţii de toate momentele plăcute”, a declarat un participant la comemorarea din Iaşi.

Ieşenii care au depus flori şi au aprins lumânări şi-au exprimat solidaritatea cu victimele incendiului de vineri noapte, de la Clubul Colectiv din Capitală, dar şi cu familiile acestora.

În perioada 29 - 31 octombrie, la Iaşi era programat să se desfăşoare proiectul Rock'N'Iaşi, organizat şi coordonat de către Asociaţia Culturală Moldavia, concertele din ultima zi fiind anulate, acestea urmând să fie reprogramate.

Adrian Căliman, coordonatorul festivalului Rock'N'Iaşi, a declarat la Digi24 că unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu este un cunoscut al organizatorilor şi spectatorilor festivalui.

"Ne-a ajutat cu echipamente încă de la primele ediţii şi, mai mult decât atât, chiar şi anul acesta avem echipamente de la el”, spune Adrian Căliman, coordonatorul festivalului Rock'N'Iaşi.

Smbătă seară, zeci de persoane au aprins candele şi au adus flori şi în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei Române din Timişoara, unde vineri seară a început prima ediţie a Festivalului de Rock, anulat după decretarea doliului naţional timp de trei zile.

Zeci de timişoreni, dar şi membrii unor trupe care au concertat vineri seară sau care urmau să urce sâmbătă seara pe scena Festivalului de Rock de la Timişoara au mers în Piaţa Victoriei pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei din clubul bucureştean Colectiv. Ei au aprins candele şi au adus flori, iar mai mulţi tineri au format cifra ”30” din candele, cifră care simbolizează data tragicului eveniment.

Printre cei sosiţi în Piaţa Victoriei din Timişoara s-au numărat mai mulţi componenţi ai formaţiei Pro Musica, dar şi solistul trupei Zdob şi Zdub, care ar fi trebuit să concerteze sâmbătă seară.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 se afă internate în spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind liberă.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici