Florian Bodog: Nu am fost chemat de anchetatori la audieri. În realitate e vorba de o răzbunare personală

Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, a susţinut în faţa Comisiei Juridice a Senatului că nu a fost niciodată chemat la audieri de către organele de anchetă şi că solicitarea de urmărire penală asupra sa reprezintă de fapt o răzbunare personală din partea unui funcţionar public.

349 afișări
Imaginea articolului Florian Bodog: Nu am fost chemat de anchetatori la audieri. În realitate e vorba de o răzbunare personală

Florian Bodog: Nu am fost chemat de anchetatori la audieri. În realitate e vorba de o răzbunare personală

„Faptul că şi prin instrumentarea prezentului dosar penal nr. 344/P/2019 se încearcă doar discreditarea subsemnatului rezultă şi din modalitatea în care s-a desfăşurat ancheta. Practic, în trei săptămâni s-au administrat toate -probele- şi s-a şi luat măsura de a sesiza Senatul. Cu toate că în dosar se arată că organele de urmărire penală s-ar fi sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea acestor infracţiuni de către subsemnatul, am convingerea că, în realitate, este vorba de o răzbunare personală din partea doamnei (...)- funcţionar public cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sătănăţii, acesta fiind, de fapt, cea care a formulat sesizarea penală”, le-a spus Florian Bodog deputaţilor jurişti, potrivit raportului întocmit de Comisia juridică a Senatului asupra solicitării Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Totodată, Florian Bodog a susţinut că nu a fost niciodată chemat de organele de anchetă la audieri.

„În apărările formulate în scris, domnul senator Bodog menţionează că „(...) subsemnatul am aflat de instrumentarea acestui dosar în care sunt vizat din presă, toate informaţiile importante din dosar fiind făcute publice „pe surse” pentru a-mi afecta imaginea, sumsemnatul nefiind niciodată chemat în faţa organelor de anchetă pentru a-mi exprima punctul de vedere şi pentru a clarifica toată această situaţie prezentată într-un mod foarte denaturant”, se mai arată în raportul Comisiei juridice.

Comisia juridică a Senatului a adoptat, marţea trecută, un raport de respingere a încuviinţării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătăţii.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu a anunţat că solicitarea de urmărire penală e pusă pe ordinea de zi a plenului de luni şi că senatorii vor da un vot pe această temă.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Taguri:
bodog,
audiere,
marturie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici