Florian Bodog (PSD): Contacţii cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

  • Contacţii cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 nu vor putea merge la vot, fiind în izolare, dar nu au nici bază legală să cheme urna mobilă, declară, vineri, senatorul PSD Florian Bodog
  • Acesta afirmă că un milion de oameni sunt „condamnaţi să nu voteze” în 6 decembrie.
  • Florian Bodog afirmă că acesta „este cel mai grav atac la dreptul democratic de a vota al cetăţenilor”
215 afișări
Imaginea articolului Florian Bodog (PSD): Contacţii cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

Florian Bodog (PSD): Contacţii cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

Florian Bodog spune că în ziua votului, în România vor fi circa un milion de contacţi ai cazurilor depistate pozitiv în ultimele 14 zile înainte de vot.

„Aceste persoane care se izolează la domiciliu, pe baza unei discuţii telefonice cu DSP-urile, nu au niciun act pe baza căruia să poată solicita urna mobilă. Practic, aceste persoane sunt condamnate să nu voteze”, spune Bodog.

Senatorul precizează că PSD a propus în Biroul Electoral Central o procedură simplă şi uşor de aplicat de toţi cei care se vor afla în această situaţie în ziua votului, respectiv o declaraţie pe proprie răspundere că au fost contacţi ai unor cazuri pozitive.

„Este o procedură simplă deja practicată pe scară largă. Astfel de declaraţii se cer tuturor care intră într-o unitate medicală, de exemplu. Avem declaraţie pe proprie răspundere la deplasarea în localităţile carantinate. Deci e o procedură deja familiară cetăţenilor şi face parte din practica uzuală a Guvernului. Este inexplicabil de ce au respins această procedură, venind în schimb cu una total nefuncţională. Cum să emită şi să trimită DSP 1 milion de decizii de carantină în doar 14 zile. Cei de la DSP nu sunt în stare să răspundă la telefon! Darămite să emită şi să transmită 1 milion de decizii în toate cătunele din ţară”, spune senatorul PSD.

Acesta acuză că trimiterea deciziilor în doar 14 zile este „o aberaţie care ne arată tentativa Guvernului de a bloca votul pentru persoanele în carantină”.

Florian Bodog afirmă că acesta „este cel mai grav atac la dreptul democratic de a vota al cetăţenilor” şi PSD cere Biroului Electoral Central să se asigure că dreptul la vot va fi garantat pentru toţi cetăţenii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bodog,
covid,
vot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici