Florin Cîţu: Ţinem legătura cu românii din Afganistan, vrem să-i aducem în siguranţă acasă

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că 15 cetăţeni români evacuaţi din Afganistan se întorc sâmbătă acasă.
  • Prim-ministrul a mai spus că autorităţile ţin legătura şi cu ceilalţi români care încă se află în Afganistan.
121 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Ţinem legătura cu românii din Afganistan, vrem să-i aducem în siguranţă acasă

Florin Cîţu: Ţinem legătura cu românii din Afganistan, vrem să-i aducem în siguranţă acasă

Premierul Florin Cîţu a anunţat că românii evacuaţi sunt în drum spre casă şi a dezvăluit că autorităţile sunt în contact şi cu alte persoane aflate în Afganistan.

„Românii care au fost evacuaţi din Afganistan se întorc acasă! Este vorba despre 15 cetăţeni români şi 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi. Felicitări celor care au contribuit la evacuarea lor! Continuăm să ţinem legătura cu restul românilor care se află în acest moment în Afganistan pentru a-i aduce şi pe ei în siguranţă acasă”, a anunţat Florin Cîţu.

Şi MAE a anunţat că al un cetăţean român care doreşte să fie evacuat, angajat al unui program ONU, a informat Celula de criză interinstituţională că nu poate ajunge la aeroport. MAE confirmă că va continua să acţioneze pentru a identifica opţiuni de evacuare a acestuia cu aeronave ale unor state partenere, în măsura în care condiţiile de securitate vor permite accesul cetăţeanului român în aeroport.

De asemenea, autorităţile române au validat şi contactat un număr de foşti colaboratori ai trupelor române pe perioada desfăşurării misiunii acestora în Afganistan, studenţi bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptaţi la studii în România, precum şi jurnalişti afgani, care şi-au manifestat dorinţa de a fi evacuaţi în România.

Celula de criză i-a informat cu privire la coordonatele zborului de vineri, dar, din cauza condiţiilor de securitate extrem de dificile din zona aeroportului internaţional din Kabul, afganii nu au reuşit să ajungă în incinta aeroportului. Şi în cazul acestora, Celula de criză interinstituţională va continua să acţioneze pentru a identifica opţiuni de evacuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici