Florin Iordache despre decizia CCR: Am văzut azi un Iohannis timorat. Plecarea lui Birchall, o normalitate

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că a văzut astăzi un Klaus Iohannis timorat, atunci când a ieşit la declaraţii după decizia CCR de miercuri. Social-democratul a precizat că plecarea Anei Birchall de la conducerea Ministerului Justiţiei i se pare „o normalitate”.

1952 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache despre decizia CCR: Am văzut azi un Iohannis timorat. Plecarea lui Birchall, o normalitate

Florin Iordache despre decizia CCR: Am văzut azi un Iohannis timorat. Plecarea lui Birchall, o normalitate

„Preşedintele a nu ştiu câta oară încalcă Constituţia, blochează Guvernul. Nu e nimic nou în acest lucru. Faptul că s-a constatat că preşedintele are anumite atribuţii constituţionale , acela de a numii şi a ţine cont de propunerile de revocare pe care le înaintează primul-ministru, stabileşte foarte clar rolul constituţional, atât al preşedintelui, cât şi al primului-ministru. De asemenea, constat faptul că în condiţiile în care se cere să fie motivate, iată că am văzut un preşedinte timorat în şedinţa pe care a avut-o acum la Cotroceni, prin faptul că nu avea explicaţii. Spunea un singur lucru că premierul Viorica Dăncilă va veni în faţa Parlamentului. Va venii fără îndoială, nu avem nicio problemă”, a delcarat Florin Iordache, miercuri, înaintea şedinţei CEx al PSD.

Întrebat când va merge Guvernul în Parlament, Iordache a răspuns că vom stabili acest lucru şi că Guvernul are suficiente voturi în Parlament.

„Asta o vom stabili noi. În primul rând, cel care va trebui să-şi îndeplinească prerogativele constituţionale este preşedintele, atât la revocare, cât şi la numire. În acelaşi timp , că tot discutăm de testul în faţa Parlamentului, iată că cei din Opoziţie, la toate îndemnurile pe care le fac preşedintele nu reuşesc să adune un număr suficient de voturi să vină în Parlament. Deci dacă cineva vrea să dărâme un Guvern, prima dată ar trebui să depună o moţiune de cenzură. Eu personal nu cred că vor veni în perioada următoare să depună o moţiune de cenzură în faţa Parlamentului. Avem suficiente voturi să susţinem Guvernul”, a explicat Iordache.

Social-democratul a mai fost întrebat ce părere are despre plecarea Anei Birchall de la Justiţie, în urma deciziei CCR, răspunzând că este „o normalitate”.

„E o normalitate pentru că printre marile vicotrii pe care le-a avut această Guvernare este şi aceea că am repus justiţia acolo unde-i este locul şi într-un Guvern politic, un ministru politic nu-şi poate permite să-şi bată joc de munca Parlamentului, prin faptul că aşa îi spun nişte consultanţi, fie că discutăm despre o foaie de parcurs cu o putere occidental”, a mai spus Iordache.

Florin Iordache a mai declarat că nu îi este clar dacă Ana Birchall a semnat, într-adevăr, „o foaie de parcurs” şi că este mai degrabă deranjat de declaraţiile acesteia din spaţiul public, care „vin în contradicţie cu tot ceea ce a încercat să facă PSD în ultimii ani”.

Judecătorii CCR au constatat că Preşedintele României nu şi-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel şeful statului este obligat să îi revoce pe miniştrii. De asemenea Klaus Iohannis este obligat şi să numească interimari, pentru a rezolva problema continuităţii Guvernului. Prin urmare, Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

Taguri:
iordache,
birchall,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici