Focar de gripă la o grădiniţă din Sibiu

Nouă copii şi trei persoane angajate la o grădiniţă din Sibiu au fost diagnosticate cu gripă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică anunţând, luni, că s-a recomandat suspendarea activităţii unei grupe de preşcolari.

271 afișări
Imaginea articolului Focar de gripă la o grădiniţă din Sibiu

Focar de gripă la o grădiniţă din Sibiu

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, luni a ajuns rezultatul de Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru două proble recoltate de la copii în vârstă de 3 ani, acestea fiind pozitive pentru virus gripal de tip AH3.

„În perioada 28-31 martie 2019, la Grădiniţa nr. 5 din Sibiu, a evoluat un episod de îmbolnăviri cu suspiciune de gripă, cu 9 cazuri la copii şi 3 la personal. Un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu. Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată despre primele patru cazuri în data de 1 aprilie 2019, moment în care a fost declanşată investigaţia epidemiologică şi au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical şcolar şi conducerea unităţii”, se arată în comunicatul transmis, luni, de DSP Sibiu.

În cadrul anchetei epidemiologice, copiii au fost supravegheaţi clinic, s-au intensificat măsurile de igienă în colectivitate şi au fost recoltate cele două probe care au fost confirmate cu diagnostic de gripă.

De asemenea, a fost recomandată şi suspendarea activităţii a uneia dintre grupele grădiniţei, unde s-au înregistrat opt dintre cele nouă cazuri înregistrate la copii, până în data de 5 aprilie, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici