Focar de hepatită virală într-un oraş din România. Echipă de specialişti, trimisă ca să împiedice extinderea cazurilor de îmbolnăvire

Un număr de 17 cazuri de hepatită virală de tip A au apărut în municipiul Blaj, din judeţul Alba, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţând, miercuri, că e vorba de un focar la copii cu vârste între 3 şi 15, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4844 afișări
Imaginea articolului Focar de hepatită virală într-un oraş din România. Echipă de specialişti, trimisă ca să împiedice extinderea cazurilor de îmbolnăvire

Focar de hepatită virală într-un oraş din România. O echipă de specialişti a fost trimisă ca să împiedice extinderea cazurilor de îmbolnăvire

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a trimis la Blaj, miercuri, o echipă de specialişti de medicină preventivă şi inspectori sanitari pentru a lua măsuri de limitare a focarului de hepatită acută virală de tip A apărut în oraş, aici fiind înregistrate 17 cazuri (6 în luna ianuarie, 5 în luna februarie, 6 în luna martie), la copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

„Se vor identifica contacţii şi vor fi imunizaţi prin medicii de familie, cu vaccin distribuit de DSP Alba; s-a dispus efectuarea dezinfecţiei şi igienizării prin personalul de specialitate în unităţile de învăţământ, în parteneriat cu UAT Blaj (DSP a furnizat var cloros pentru unităţi de învăţământ şi în colectivitatea afectată de îmbolnăviri); evoluţia focarului va fi atent supravegheată şi vor fi puse la dispoziţie materiale necesare pentru efectuarea controalelor periodice şi a triajului în unităţile de învăţământ; s-au realizat şi se vor mai realiza acţiuni de informare şi educare pentru părinţi, cadre didactice şi elevi privind regulile obligatorii de igienă”, a declarat Dragoş Suciu, purtător de cuvânt al DSP Alba.

El a precizat că, începând de joi, asistenţii comunitari, supravegheaţi de singurul medic şcolar care activează la acest moment în Blaj vor face examene de urină, în colectivităţile unde sunt cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit reprezentantului DSP Alba, cei 17 copii învaţă în patru şcoli şi două grădiniţe din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme uşoare şi au fost reintegraţi în colectivitate, având în vedere că debutul bolii a fost la începutul lunii ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici