Focar de pestă porcină africană la o fermă cu 42.000 de animale

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în judeţul Timiş. Subprefectul Sorin Ionescu a anunţat că acesta vizează o fermă din localitatea Pădureni.

4032 afișări
Imaginea articolului Focar de pestă porcină africană la o fermă cu 42.000 de animale

Focar de pestă porcină africană la o fermă cu 42.000 de animale

Subprefectul judeţului Timiş Sorin Ionescu a anunţat luni apariţia unui nou focar de pestă porcină africană de proporţii.

„Pădureni este comuna timişeană care înregistrează un nou focar de pestă porcină în judeţ, fiind vorba de o fermă ce deţine peste 42 de mii de porcine”, a transmis subprefectul.

Acesta a convocat luni o şedinţă de urgenţă a membrilor Centrului Local de Combatere a Bolilor din judeţul Timiş, în cadrul căreia va supune aprobării măsurile ce se impun în conformitate cu normativele europene.

Potrivit ANSVSA, la sfârşitul săptămânii trecute era active în România 47 de focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, 44 sunt la nivelul gospodăriilor populaţiei şi 3 focare la nivelul exploataţiilor comerciale.

Este vorba de o exploataţie comercială din judeţul Timiş, cu 39.191 de capete de porcine, confirmată în data de 11 octombrie, una din din judeţul Iaşi, cu 19.983 de capete de porcine, confirmată în data de 25 octombrie, şi o alta tot din judeţul Iaşi, cu 3.566 de capete de porcine, confirmată în data de 27 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici