„Focar izolat complet” la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. În ultimele zile au fost făcute peste 500 de teste pentru coronavirus

  • La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi numărul total al cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a ajuns la 37
  • S-a pus problema carantinării unităţii medicale
  • La Spitalul Parhon, unde au fost 19 cadre infectate, secţia de ATI funcţionează la limită
1743 afișări
Imaginea articolului „Focar izolat complet” la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. În ultimele zile au fost făcute peste 500 de teste pentru coronavirus

Cazuri noi confirmate la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce în ultimele zile au fost făcute peste 500 de teste pentru coronavirus

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi s-au făcut în ultimele zile peste 500 de teste, atât la angajaţi, cât şi la pacienţi. Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la la 37: 21 de cadre medicale şi 16 pacienţi. Dintre cadrele medicale infectate sunt 3 medici: un anestezist şi doi medici rezidenţi neurochirurgie.

"Focarul este izolat complet. (...)  Urmare a anchetei sunt două ipoteze plauzibile la momentul de faţă şi anume: o transmitere de la pacient infectat, un pacient venit din focarul COVID Suceava, internat pe data de 19, testat negativ la noi şi retestat pe 21 a ieşit pozitiv şi cazul unei asistente medicale, venită probabil din exterior.", a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirugie din Iaşi.

Potrivit sursei citate s-a luat în calcul şi carantinarea unităţii medicale, însă, având în vedere că este singurul spital cu această specialitate din zona Moldovei s-a decis doar închiderea unei secţii şi decontaminarea acesteia.

La Spitalul de Pediatrie sunt 4 cadre medicale ce au luat virusul, iar în urma testării niciun alt angajat al unităţii medicale nu a mai fost confirmat.

La Spitalul C.I. Parhon, acolo unde focarul a izbucnit în urmă cu două săptămâni, sunt în total 19 cadre medicale infectate şi 8 pacienţi. Cel mai grav afectată a fost secţia de terapie intensivă, unde patru din şapte medici au fost infectaţi.

"De pe data de 19 nu s-a mai confirmat niciun cadru medical.  În ATI funcţionăm din păcate foarte la limită, existând un număr de colegi care sunt pozitivi, mă refer la doctori. În acelaşi timp, suplimentăm linia de gardă cu medici din exterior. Sunt trei în activitate în prezent şi patru confirmaţi.", a declarat Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului CI Parhon.

La această unitate medicală sunt aduşi la dializă pacienţii cu COVID internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Focare de COVID19 au mai fost la Spitalul Paşcani, dar şi la Secţia de Ortopedie a Spitalului Sfântul Spiridon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici