Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Năvodari a fost eradicat

Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Năvodari a fost eradicat, în ultimele ore neînregistrându-se noi cazuri de îmbolnăvire, a declarat, miercuri, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Public Judeţene (ASPJ) Constanţa, Marius Enescu.

1 afișare
Imaginea articolului Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Năvodari a fost eradicat

Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Năvodari a fost eradicat

"Încă 20 de cazuri de îmbolnăviri cu salmonella au mai fost confirmate, în urma coproculturilor pe care le-am analizat. Acestea aparţin unor copii care au fost deja externaţi, fiind în afara oricărui pericol. Alte 27 de cazuri sunt suspecte, urmând să finalizăm analizele. Salmonella a fost depistată şi la o ospătară din tabără, alţi doi angajaţi ai cantinei fiind suspecţi. În ultimele ore, nu s-au mai prezentat noi cazuri la Spitalul de Boli Infecţioase, miercuri fiind încă internate 35 de persoane, care sunt însă într-o stare bună. Dintre acestea, 20 sunt copii de la centrele de plasament, care nu au aparţinător şi trebuie să urmeze ciclul de tratament de cinci zile", a declarat Marius Enescu, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Public Judeţene Constanţa.

În baza noilor rezultate, directorul executiv al ASPJ Constanţa consideră că este puţin probabil ca salmonella să provină din alimente, bacteria fiind distrusă după 20 de minute de prelucrare termică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici