Focul de artificii de la Alba Iulia, de 1 Decembrie, tras fără acord ISU. Firma organizatoare, amendată de Poliţie

Focul de artificii de la Alba Iulia de Ziua Naţională a României a fost tras fără acordul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar societatea organizatoare a fost amendată de Poliţie cu 6.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

295 afișări
Imaginea articolului Focul de artificii de la  Alba Iulia, de 1 Decembrie, tras fără acord ISU. Firma organizatoare, amendată de Poliţie

Focul de artificii de la Alba Iulia, de 1 Decembrie, tras fără acord ISU. Firma organizatoare, amendată de Poliţie

Reprezentanţii ISU Alba au transmis, luni, că societatea comercială care a organizat focul de artificii a depus o solicitare pentru ca spectacolul să aibă loc într-o anumită zonă, însă în urma recunoaşterii în teren şi analizării documentaţiei depuse cererea a fost respinsă. Firma organizatoare nu a ţinut cont însă de refuzul ISU.

”Jocul de artificii cu articole pirotehnice, care s-a desfăşurat în data de 01.12.2017, în jurul orei 19.15, în municipiul Alba Iulia, s-a desfăşurat fără obţinerea acordului pentru organizare. Precizăm faptul că, în urma analizării documentaţiei depuse şi a recunoaşterii în teren, desfăşurată în comun de către reprezentantul ISU Alba şi un reprezentant al firmei organizatoare, a fost emis de către ISU Alba refuzul justificat, comunicat către organizator. Reprezentanţii firmei organizatoare au fost informaţi telefonic despre emiterea refuzului justificat, acesta nefiind ridicat de către solicitant şi totodată nefiind depusă altă cerere de emitere a acordului pentru organizarea jocului de artificii. S-a comunicat către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba faptul că nu s-a obţinut acordul, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se arată în răspunsul dat de reprezentanţii ISU Alba.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că societatea comercială a fost amendată cu 6.000 de lei.

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României s-au încheiat, la Alba Iulia, cu artificii, spectacol de lasere şi concerte ”ca pe vremuri” cu Iris, Compact şi Holograf. Acestea au fost organizate pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici