Focuri de armă în Borşa pentru prinderea unui suspect în cazul traficului de utilaje furate

O persoană din Borşa suspectată în cazul traficului cu utilaje furate din străinătate a intrat cu maşina, miercuri, în duba Poliţiei, în timp ce oamenii legii făceau percheziţii, pentru prinderea atacatorului poliţiştii trăgând mai multe focuri de armă în centrul oraşului.

224 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă în Borşa pentru prinderea unui suspect în cazul traficului de utilaje furate

Focuri de armă în Borşa pentru prinderea unui suspect în cazul traficului de utilaje furate

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat că incidentul a avut loc în timpul unei misiuni desfăşurate în continuarea anchetei în cazul utilajelor furate din străinătate.

Ea a spus că forţele de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă au avut misiunea să facă mai multe percheziţii la domiciliile unor suspecţi în cazul traficului cu utilaje furate din străinătate şi să pună în aplicare mandate de aducere.

La un moment dat, un echipaj de poliţie aflat în trafic a observat pe sensul opus o maşină de teren fără numere de înmatriculare, condusă de un tânăr de 22 de ani, care este suspect în dosarul de trafic cu utilaje furate din străinătate. La vederea maşinii Poliţiei, el a încetinit, apoi a accelerat brusc şi a izbit de trei ori duba Poliţiei. În timpul manevrelor, acesta a avariat trei maşini, iar poliţiştii au tras mai multe focuri de armă pentru a-l opri.

"Focurile au fost cu avertisment, iar suspectul nu a putut fi prins, fiind dat în urmărire", a spus Voichiţa Zehan.

În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Maramureş, care participă şi ei la acţiune, bărbatul de la volanul maşinii a fugit împreună cu un altul.

Şeful Serviciului Misiuni de la Jandarmeria Maramureş, maior Marin Teglaş, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cei doi bărbaţi au reuşit să fugă cu o motocicletă, spre o zonă muntoasă din apropierea localităţii.

El a precizat că bărbatul aflat la volanul maşinii care a intrat în duba Poliţiei se numeşte Mihali Nicoară, iar alături de acesta se mai afla o persoană, după agresiune cei doi fugind de la locul faptei cu o motocicletă.

Jandameria Maramureş a fost solicitată de către Poliţie să participe la căutările celor doi, în prezent fiind trimişi trei jandarmi, alţi cinci fiind pregătiţi să intervină, a mai spus maiorul Teglaş.

Martorii incidentului spun că gloanţele au ricoşat pe lângă ei şi că au văzut o fetiţă sărind dintr-o maşină aflată în trafic, din cauză că se speriase.

În Borşa, miercurea este zi de târg, astfel că s-a creat agitaţie în urma incidentului, în centrul oraşului fiind câteva zeci de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat că Mihali Nicoară a fost implicat, în august anul trecut, într-un scandal în localitatea maramureşeană Crăciuneşti, unde a distrus bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată din localitate şi l-a bruscat pe cantonier, adresându-i injurii şi ameninţări. Tânărul a trecut apoi peste barieră, iar în acest caz i-a fost deschis un dosar penal.

Nouă persoane cercetate în dosarul traficului de utilaje furate din străinătate au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 17 spre 18 iulie, sentinţa fiind pronunţată de Tribunalul Maramureş.

Ulterior, cei nouă bărbaţi arestaţi - Ioan Timiş, Toader Şteţco, Dumitru Timiş, Toader Timiş, Vasile Tomoioagă, Laurian Dumitru Danci, Zoltan Pap şi Vasile Şteţco - toţi din Borşa, şi Vasile Rac - domiciliat în Rozavlea - au făcut recurs. Ei au rămas însă în arest.

Aceştia au fost acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat, iar unii dintre ei au fost învinuiţi şi pentru complicitate la furt. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Vasile Rac este fostul şef al Poliţiei Rutiere din Vişeu de Sus, în prezent pensionat.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Maramureş - au coordonat, în nordul ţării, una din cele mai complexe şi de amploare acţiuni de destructurare a unei grupări infracţionale, specializată în sustrageri de utilaje de construcţii din străinătate, mai multe persoane fiind cercetate pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi constituire a unui grup de criminalitate organizată, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

În dimineaţa zilei de 16 iulie, s-au făcut, simultan, 50 de percheziţii în localitatea Borşa, judeţul Maramureş, şi alte unsprezece percheziţii la adrese din judeţele Arad, Timiş, Cluj şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici