Fondul social de gaze va fi alimentat din majorările de preţuri din 2008

Guvernul a refăcut proiectul prin care se constituie fondul social pentru sponsorizări ale producătorilor interni şi distribuitorilor de gaze naturale şi a hotărât ca fondul să fie alimentat cu sume obţinute de aceştia din majorările de preţuri din 2008, nu din 2009, când sunt estimate reduceri.

11 afișări
Imaginea articolului Fondul social de gaze va fi alimentat din majorările de preţuri din 2008

Fondul social de gaze va fi alimentat din majorările de preţuri din 2008

"Guvernul a decis ca fondul social să fie alimentat, tot benevol, din sume obţinute de către producătorii interni şi distribuitorii de gaze ntaurale prin majorările de preţuri aplicate în cursul anului trecut, şi nu în 2009, aşa cum a fost elaborat proiectul iniţial", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Destinaţia fondurilor care vor fi colectate în acest an urmează să fie stabilită prin hotărâre de guvern, iar sumele vărsate vor fi tratate drept cheltuieli cu deductibilitate limitată pentru producătorii şi distribuitorii donatori, prin derogare de la Codul Fiscal.

Ideea înfiinţării unui fond social de gaze, destinat ajutorării persoanelor cu venituri reduse la achitarea facturilor la gaze, a fost lansată de fostul Guvern, care a convins companiile Petrom şi Romgaz, după discuţii care au durat peste un an, să participe cu 80 de milioane de lei, respectiv 92,4 milioane lei.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri seara, la Antena 3, că preţurile la gazele naturale vor scădea cu 3% începând cu 1 mai, o tendinţă de scădere a preţurilor, conform evoluţiei cotaţiilor externe, fiind anticipată de către producători şi pentru restul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici