Forţele navale: nu au fost identificate mine marine aflate în derivă în apropierea ţărmului românesc

Reprezentanţii Forţelor navale din România anunţă că luni nu au fost identificate mine marine aflate în derivă în apropierea ţărmului românesc.

157 afișări

Forţele navale au desfăşurat misiuni de cercetare a spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc.

„Forţele Navele Române au executat luni, 14 august, misiuni de cercetare a spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, ca urmare a informării primite, în jurul orei 10.00, de la ISU Dobrogea, cu privire la explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costineşti şi la existenţa unei mine aflate în derivă, în zona digului de larg al Portului Mangalia”, a anunţat Statul Major al Forţelor Navale.

Potrivit sursei menţionate, scafandrii şi o navă a Gărzii de Coastă au executat o misiune comună de cercetare a zonei din apropierea ţărmului de la Costineşti, în urma căreia nu au fost identificate mine marine aflate in derivă. La misiune au participat un elicopter al României şi un avion de patrulare al SUA.

„Tot în cursul zilei de astăzi, puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), un elicopter IAR Puma Naval şi un avion de patrulare al Statelor Unite ale Americii au executat, începând cu ora 13.00, misiuni conjugate de cercetare maritimă şi aeriană, în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia, în urma cărora nu au identificat nicio mină marină aflată în derivă în spaţiul monitorizat”, a mai anunţat Statul Major al Forţelor Navale.

Misiunile de monitorizare vor continua, a precizat Statul Major al Forţelor Navale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici