Fost director FBI, avocatul lui G. Popoviciu: Condamnarea nu e susţinută nici de legi, nici de fapte

Fostul director FBI, Louis Freeh, actualmente avocat al lui Gabriel Popoviciu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că e "profund dezamăgit" de decizia instanţei supreme de a-l condamna pe acesta la 7 ani de închisoare, precizând că hotărârea nu este susţinută nici de lege, nici de fapte.

525 afișări
Imaginea articolului Fost director FBI, avocatul lui G. Popoviciu: Condamnarea nu e susţinută nici de legi, nici de fapte

Fost director FBI, avocatul lui G. Popoviciu: Condamnarea nu e susţinută nici de legi, nici de fapte

"Sunt profund dezamăgit de decizia recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România de a-l condamna pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la şapte ani de închisoare. Sentinţa şi condamnarea nu sunt susţinute nici de fapte, nici de legi ", se arată într-un comunicat de presă al fostului director FBI, Louis Freeh, publicat de Business Insider.

Potrivit fostului director FBI, în iulie 2016 a primit sarcina de a face o evaluare independentă a condamnării lui Gabriel Popoviciu de către Curtea de Apel din România.

"Am efectuat evaluarea cu asistenţa unei echipe de experimentaţi foşti procurori federali şi foşti agenţi speciali ai FBI, unul dintre ei fiind vorbitor fluent de limba română", potrivit sursei citate.

Astfel, echipa lui Louis Freeh a examinat dovezile prezentate la proces împotriva omului de afaceri, inclusiv probele prezente în documente şi înregistrările conversaţiilor sale, iar analiza a depistat numeroase deficienţe factuale şi juridice.

"Spre exemplu, principalul martor al procurorilor, care încercase repetat, dar fără succes să îl facă pe domnul Popoviciu să se incrimineze singur recurgând la înregistrări secrete a recunoscut în instanţă că nu fusese mituit de domnul Popoviciu - în contextul în care presupusa mită consta în două sticle de lichior şi în materiale promoţionale (un stilou, o agendă şi calendare). Fostul ministru al Educaţiei şi alţi martori au declarat în instanţă că terenul din Băneasa nu a fost niciodată proprietatea publică, astfel că acuzaţia de abuz în funcţie nu se poate susţine", se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit lui Freeh, raportul a evidenţiat alte multe alte deficienţe factuale şi juridice, incompatibile cu principiile findamentale de drept. Fostul director FBI susţine că este încrezător că autorităţile vor revizui cazul lui Gabriel Popoviciu şi vor decide că "justiţia şi statul de drept impun un alt rezultat".

Louis J. Freeh a deţinut funcţia de director al Biroul Federal de Investigaţii (FBI), iar acum conduce firma de avocatura Freeh Group International Solutions.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la şapte ani de închisoare, a fost dat în urmărire internaţională pe 3 august, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Există informaţii potrivit cărora omul de afaceri nu se mai află în România din luna iunie, cea mai recentă adresă a sa fiind la Monaco.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti (USAMV).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici