Fost magistrat, acuzat că şi-a ucis mama în vârstă de 85 de ani

Un fost magistrat sucevean din anii' 70 este suspectat că şi-a ucis mama în vârstă de 85 de ani, bărbatul fiind prins ulterior de către poliţişti în apropierea Universităţii din Suceava.

839 afișări
Imaginea articolului Fost magistrat, acuzat că şi-a ucis mama în vârstă de 85 de ani

Fost magistrat, acuzat că şi-a ucis mama în vârstă de 85 de ani (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

► Fostul judecător sucevean Marcel Bidirel, suspectat de uciderea mamei sale, a părăsit magistratura în urma unor acuzaţii de corupţie, în final fiind condamnat pentru luare la mită, iar la ieşirea din închisoare situaţia lui s-a degradat treptat şi a devenit alcoolic.

Potrivit unor surse judiciare, după ce a ieşit din închisoare, bărbatul a fost diagnosticat cu boli psihice asociate alcoolismului, fiind internat de mai multe ori.

► Potrivit unor surse judiciare, se presupune că fostul judecător şi-ar fi ucis mama, el fiind văzut fugind, îmbrăcat în pantaloni de pijama şi în maieu, din zona locuinţei mamei lui înspre zona Universităţii, unde a fost prins ulterior de către poliţişti.

În prezent, la locuinţa victimei se face cercetare criminalistică, cadavrul femeii urmând să fie necropsiat.

Sursele citate au precizat că bărbatul, fost magistrat în anii '70, care ar fi fost dat afară din serviciu pentru indisciplină, era un cunoscut consumator de băuturi alcoolice, care îşi petrecea timpul într-un anturaj mai dubios, în zona gării din Suceava.

Potrivit primelor ipoteze, bărbatul şi-ar fi ucis mama întrucât aceasta ar fi refuzat să îi dea bani de băutură.

Cel mai probabil, bărbatul urmează să fie supus unui control psihiatric, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava, în prezent el aflându-se în custodia Poliţiei.

Ancheta este coordonată de procurorui criminalist de la Parchetul Tribunalului Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că, marţi, a fost primită o sesizare la Serviciul unic de urgenţă 112 potrivit căreia într-un apartament din Suceava se află o persoană de sex feminin, decedată, care ar fi fost omorâtă de către fiul ei.

"Ca urmare a acestei sesizări, echipa operativă a IPJ a mers la locuinţa indicată, unde a găsit într-adevăr, cadavrul unei femei în vârstă de 85 de ani. Din investigaţii, s-a stabilit că suspect de crimă este fiul persoanei decedate, care a fost prins şi care urmează să fie audiat", a mai spus Epureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici