Fost maior SRI, condamnat pentru trafic de droguri, după ce iniţial primise pedeapsă cu suspendare

Ciprian Sabin Mareş, maior în cadrul Serviciului Român de Informaţii Arad, a fost condamnat, joi, la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri, de magistraţii Curţii de Apel Timişoara, după ce iniţial primise o pedeapsă cu suspendare, la Tribunalul Arad,transmite corespondentul MEDIAFAX.

677 afișări
Imaginea articolului Fost maior SRI, condamnat pentru trafic de droguri, după ce iniţial primise pedeapsă cu suspendare

Fost maior SRI, condamnat pentru trafic de droguri, după ce iniţial primise pedeapsă cu suspendare

Curtea de Apel Timişoara a admis, joi, apelul formulat de DIICOT Arad în cazul maiorului SRI Ciprian Mareş şi a dealerului Edi Palincaş. Astfel, susţin surse oficiale, magistraţii au decis ca maiorul SRI să fie condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare, faţă de 2 ani şi 6 luni, cât primise în primă instanţă la la Tribunalul Arad.

În cazul lui Palincaş, Curtea de Apel Timişoara a decis ca acesta să execute doi ani de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

În august 2017, Ciprian Sabin Mareş şi Eduard Palincaş au fost duşi de procurorii DIICOT în faţa magistraţilor cu propunere de arestarea preventivă pentru trafic de droguri de mare risc.

Potrivit referatului cu propunere de arestare, maiorul din cadrul SRI a vândut de două ori droguri unor procurori sub acoperire.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 11-16 august, la date diferite şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, suspectul M.C.S. a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (şase grame cocaină) fără drept, cu sumele de 2.050 lei, respectiv 600 euro (din care s-au remis 300 euro)”, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

De asemenea, maiorul din cadrul SRI a fost prins în flagrant de procurori, în timp ce vindea 100 grame cannabis, cu suma de 400 euro şi 200 lei. El avea asupra lui şi 250 grame de cannabis, pe care intenţiona să îl vândă.

Maiorul din cadrul Serviciul Român de Informaţii (SRI) era adjunctul şefului Biroului de Crimă Organizată al Serviciul Judeţean de Informaţii Arad, au declarat, la acel moment, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici