Fost medic psihiatru internat la Secţia de Psihiatrie a SJU Piteşti, bătut de un asistent medical

Un pacient în vârstă de 60 de ani, fost medic psihiatru, internat la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, a fost bătut de un asistent medical care i-a rupt patru coaste şi i-a zdrobit un plămân, cazul intrând în atenţia conducerii spitalului, dar şi a poliţiştilor.

1572 afișări
Imaginea articolului Fost medic psihiatru internat la Secţia de Psihiatrie a SJU Piteşti, bătut de un asistent medical

Fost medic psihiatru internat la Secţia de Psihiatrie a SJU Piteşti, bătut de un asistent medical (Imagine: Shutterstock)

Potrivit fratelui victimei, care a depus plângere penală împotriva presupusului agresor, asistentul medical s-ar fi enervat când a văzut că pacientul, fost medic psihiatru, a încercat să le împărtăşească câtorva rezidenţi din experienţa sa profesională.

După un conflict cu pacientul, asistentul medical s-ar fi enervat şi mai tare şi l-ar fi luat la bătaie pe acesta, după care l-ar fi dus în pat şi i-ar fi dat medicamente puternice ca să nu mai poată vorbi.

"Fratele meu povestea unor eleve aflate în practică cum funcţionează un nerv, fiind medic se pricepea, şi l-a supărat pe asistent, care i-a zis să plece în salon. S-a supărat şi fratele meu şi i-a zis: "Pleacă, bă, ţigane, de aici"

Potrivit acestuia, incidentul ar fi fost văzut de toţi bolnavii din salon şi de celelalte asistente.

"Toţi bolnavii din salon au văzut, şi asistentele. Eu ştiu asta de la fratele meu şi de la sora mea, care este tot medic. Asistentul a dispărut, şi-a luat concediu", a mai spus fratele pacientului bătut.

Potrivit acestuia, a doua zi, colegii presupusului agresor şi-au dat seama de gravitatea situaţiei şi i-au anunţat pe medici, care l-au trimis pe fostul psihiatru la unitatea de primiri urgenţe, unde a fost operat.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti susţine că nu va tolera un astfel de comportament din partea unui angajat, care are şi calitatea de cadru medical şi că sancţiunile vor fi drastice, putându-se ajunge pînă la desfacerea contractului de muncă.

"Pacientul a fost adus la camera de urgenţă cu un traumatism toracic, cu un pneumotorax, cu sânge la nivelul plămânului. S-a intervenit chirurgical în urgenţă şi s-a făcut drenajul cantităţii de sânge. În prezent, starea lui este staţionară. Se evidenţiază reducerea cantităţii de lichid la nivelul plămânului. Ulterior, se vor face investigaţii referitoare la cauzele acestei altercaţii de la Secţia de psihiatrie şi în funcţie de concluzii vor fi luate măsuri", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, dr. Dragoş Şerb.

Asistentul medical respectiv a mai fost în atenţia poliţiştilor, după ce anul trecut a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a lovit cu maşina un biciclist şi a fugit de la locul accidentului, acesta decedând ulterior din cauza leziunilor. La momentul respectiv, medicii legişti au constatat că victima, un tânăr de 29 de ani, ar fi supravieţuit dacă ar fi primit îngrijiri la timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici