Fost ofiţer de la IPJ Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită într-un nou dosar

Un fost ofiţer din cadrul IPJ Timiş, condamnat definitiv pentru luare de mită, a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar pentru aceeaşi infracţiune, după ce a pretins şi primit de la o persoană suma de 3.000 de euro ca să intervină pe lângă funcţionari de la ITM în urma unui control.

162 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer de la IPJ Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită într-un nou dosar

Fost ofiţer de la IPJ Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită într-un nou dosar (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al DNA, procurorii anticorupţie din Timişoara au dispus trimiterea în judecată a fostului ofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş, având gradul de comisar-şef, Armando-Iulian Ţurai, după ce acesta a pretins şi primit de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, suma de 3.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni la funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş pentru "denaturarea" rezultatelor unui control efectuat de această instituţie la societatea comercială administrată de martorul denunţător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Anterior, Ţurai a fost condamnat definitiv, în luna mai, la un an şi şase luni de închisoare cu executare de către Tribunalul Timiş, într-un alt dosar, tot pentru luare de mită, după ce în august 2014, în calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară din cadrul IPJ Timiş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins şi primit de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, suma de 4.000 euro, în schimbul promisiunii că se va stinge prejudiciul reclamat de Administraţia Finanţelor Publice Timiş într-un dosar de urmărire penală şi că va fi dispusă o soluţie de netrimitere în judecată a martorului denunţător.

Potrivit anchetatorilor, în 14 noiembrie, poliţistul a primit banii solicitaţi, care, la flagrantul organizat de procurori, au fost găsiţi în portbagajul maşinii sale. Ţurai a fost arestat preventiv, iar în luna decembrie a fost trimis în judecată.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine lui Ţurai, în vederea recuperării sumelor de 3.000, respectiv 4.000 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici